Αναβάθμιση του σχεδίου αστυνόμευσης στου Φιλοπάππου μετά τον τραγικό θάνατο του 25χρονου

Αναβάθμιση του σχεδίου αστυνόμευσης στου Φιλοπάππου μετά τον τραγικό θάνατο του 25χρονου

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβάθμιση του σχεδίου αστυνόμευσης στον λόφο του Φιλοπάππου ζήτησε, έπειτα από αυτοψία που έκανε στην περιοχή, ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μαζί με όλους τους αρμόδιους αξιωματικούς, στον απόηχο του τραγικού περιστατικού με θύμα έναν 25χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τα βράχια έπειτα από ληστεία.

Ειδικότερα, μέχρι το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την αποφυγή παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος και η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία έπεσαν θύματα ληστείας έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 11 μ.μ. ανήμερα τον 15Αύγουστο από τρεις δράστες, πιθανόν αλλοδαπούς. Στην προσπάθειά του να αντισταθεί, ο νεαρός γλίστρησε στα βράχια και έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ακολούθησαν προσαγωγές οκτώ υπόπτων, μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, χωρίς να προκύψει ανάμειξή τους στο συμβάν. Οι έξι από αυτούς συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, ενώ κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έδωσε χθες η 23χρονη, δίχως –σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή– να ρίξει φως στις συνθήκες υπό τις οποίες ο νεαρός βρέθηκε στο κενό.

Οι δύο νέοι βρίσκονταν στον λόφο του Φιλιπάππου όταν δέχθηκαν επίθεση από τρεις ληστές. Οι δύο από αυτούς ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού τον 25χρονο και ο τρίτος άρπαξε από την τσάντα της κοπέλας ένα κινητό τηλέφωνο, το διαβατήριό της και 60 ευρώ. Την ίδια ακριβώς στιγμή και υπό συνθήκες που δεν έχουν απόλυτα διευκρινιστεί, ο νεαρός Ελληνας έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό από βράχο ύψους περίπου 10 μέτρων. Τραυματίστηκε θανάσιμα από την πτώση. Στην κατάθεσή της, η 23χρονη Πορτογαλίδα και μοναδική μάρτυρας του περιστατικού δεν διευκρίνισε εάν οι δράστες έσπρωξαν τον φίλο της στο κενό ή γλίστρησε ενώ αντιστεκόνταν.

Οπως είπε, τα κρίσιμα δευτερόλεπτα είχε στραμμένο το βλέμμα στην τσάντα της. Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν οι 8 αλλοδαποί προσαχθέντες, δίχως ωστόσο να αναγνωρίσει στα πρόσωπά τους τους δράστες της ληστείας. Στη συνέχεια επρόκειτο να πάει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να τις επιδειχθούν φωτογραφίες –κυρίως αλλοδαπών– σεσημασμένων για ληστείες εις βάρος τουριστών στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης. Τον Μάρτιο του 2018 εξάλλου είχαν καταγραφεί τουλάχιστον δύο αιματηρές επιθέσεις κατά νεαρών στον λόφο του Φιλοπάππου και μάλιστα στη μία από αυτές είχε τραυματιστεί σοβαρά από χτύπημα με μαχαίρι 19χρονος, ενώ τρεις μήνες αργότερα, τον Ιούνιο, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη 30 αλλοδαπών για πάνω από 50 κλοπές από τουρίστες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο 25χρονος ζει στη Γλασκώβη και είχε έρθει στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Η 23χρονη Πορτογαλίδα εργαζόταν σε εταιρεία στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή