Τραμπ για πάστορα Μπράνσον: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια

Τραμπ για πάστορα Μπράνσον: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε η αρνητική απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης για την απελευθέρωση του πάστορα, Αντριου Μπράνσον.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ .

«Θα έπρεπε να τον είχαν στείλει πίσω εδώ και πολύ καιρό. Κατά τη γνώμη μου, η Τουρκία ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε:

«Δεν έχει τελειώσει ακόμα αυτή η ιστορία. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας».

Νωρίτερα, η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό του αμερικανου πάστορα Μπράνσον.

Ο Μπράνσον, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας που διαμένει στη Σμύρνη, δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία. Η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Αφού έγινε γνωστή η είδηση, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή