Χιλή: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τις απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη

Χιλή: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τις απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Χιλή ως ύποπτοι για τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε αεροσκάφη, που οδήγησαν στις κατεπείγουσες προσγειώσεις 9 αεροπλάνων στη Χιλή, το Περού και την Αργεντινή.

Η ειδική μονάδα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος συνέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας έναν 29χρονο Χιλιανό στην πόλη Αντοφαγκάστα, στα βόρεια της χώρας, αφού χρησιμοποίησε τη μέθοδο του τριγωνισμού για να εντοπίσει από πού προήλθαν οι τηλεφωνικές κλήσεις. Ο άνδρας αυτός, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στο σπίτι του και το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο, κατασχέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Σαντιάγο, Χοσέ Ριβέρα Αέντο, ο 28χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου με την κατηγορία της απειλής με εκρηκτικά και της παραβίασης του νόμου περί εθνικής ασφάλειας.

Ένας άλλος άνδρας, ο 33χρονος Μπόρις Τσακόν Φλόρες, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο του Σαντιάγκο αφού φέρεται ότι "αστειεύτηκε" λέγοντας σε έναν φίλο του ότι μετέφερε μια βόμβα στις αποσκευές του, ενώ περνούσαν από τον έλεγχο ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών της πρωτεύουσας, Μαρία Ανχέλικα Βενέγκας, είπε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους. Ο Ριβέρα απέφυγε να διευκρινίσει αν οι αρχές αναζητούν και άλλους υπόπτους.

Εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν στα αεροδρόμια όχι μόνο της Χιλής αλλά και άλλων χωρών λόγω των απειλών αυτών που αφορούσαν αεροσκάφη της εταιρείας LATAM και της Sky, μιας χιλιανής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή