Αίθριος ο καιρός το Σάββατο

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε το Σάββατο. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37, στην Ήπειρο από 19 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ στα βόρεια πελάγη και 5 έως 7 μποφόρ στα νότια πελάγη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή