Φιλοπάππου: Μέτρα κατόπιν τραγωδίας

Φιλοπάππου: Μέτρα κατόπιν τραγωδίας

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επρεπε να μεσολαβήσει ο θάνατος, τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, του 25χρονου Νίκου Μ. κατά τη διάρκεια ληστείας στου Φιλοπάππου, προκειμένου η Αστυνομία να θορυβηθεί και να προχωρήσει σε αναθεώρηση του σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής. Νωρίς χθες το πρωί, η ηγεσία του Σώματος επισκέφθηκε τον λόφο και ειδικότερα τη «σκηνή» του εγκλήματος και, όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η παρουσία ένστολων αστυνομικών στην περιοχή. Οι λεπτομέρειες του αναθεωρημένου σχεδίου επρόκειτο να οριστικοποιηθούν σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο στα μέτρα που προκρίθηκαν ήταν η χρήση μηχανών motocross προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν άμεση πρόσβαση στα δυσπρόσιτα σημεία του λόφου, όπως επίσης και η καθιέρωση ένστολων, πεζών περιπολιών. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε, χθες, στην «Κ» ότι το μέτρο των εποχούμενων περιπολιών επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή ήδη από το βράδυ της Παρασκευής.

Της αναθεώρησης του σχεδίου προηγήθηκε ο θάνατος του 25χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας μαζί με την 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της 15ης Αυγούστου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κοπέλας και μοναδικής αυτόπτου μάρτυρος του επεισοδίου, οι τρεις δράστες –πιθανόν αλλοδαποί– τους ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και αφαίρεσαν από την τσάντα της ένα κινητό τηλέφωνο, 60 ευρώ και το διαβατήριό της. Ο 25χρονος φίλος της, υπό συνθήκες που δεν έχουν απολύτως διευκρινιστεί, αλλά πιθανότατα στην προσπάθειά του να αντισταθεί, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από βράχο ύψους 10 μέτρων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών κινούνται σε τουλάχιστον δύο κατευθύνσεις: α) εξερευνούν το σημείο της ληστείας προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα ή DNA των υπόπτων και β) μελετούν το αρχείο άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., όπως π.χ. του τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να συλλέξουν δεδομένα για την ταυτότητα των δραστών, σε περίπτωση που έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί στο παρελθόν.

Δεκάδες περιστατικά

Εξάλλου, είναι δεκάδες τα περιστατικά ληστειών που τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Το βράδυ της 17ης Μαρτίου ενδεικτικά, αλλοδαποί ληστές περικύκλωσαν τέσσερα 17χρονα κορίτσια και με την απειλή μαχαιριού τα λήστεψαν. «Ο ένας ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και οι υπόλοιποι με σπασμένα μπουκάλια. Τους άρπαξαν χρήματα και κινητά», περιέγραψε στην «Κ» ο Αγης Βερούτης, πατέρας ενός από τα κορίτσια. Πρόσθεσε ότι αξιωματικός του τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, όπου καταγγέλθηκε το συμβάν, παραδέχθηκε ότι είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα ληστειών στου Φιλοπάππου, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, για παράδειγμα, ένα νεαρό ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας από πέντε δράστες. Τους ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριών και τους άρπαξαν χρήματα και κινητά. Κατήγγειλαν άμεσα το περιστατικό στην αστυνομία και οι τέσσερις από τους πέντε δράστες καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το βράδυ της 9ης Απριλίου, αντιστοίχως, πέντε δράστες με πανομοιότυπο τρόπο λήστεψαν έναν 22χρονο και τη συνομήλικη φίλη του, που έκαναν ρομαντική βόλτα στον λόφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή