Συνεχείς οι διακοπές νερού στη Μύκονο

Συνεχείς οι διακοπές νερού στη Μύκονο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι διακοπές νερού στη Μύκονο. Το βράδυ της Πέμπτης, το νερό κόπηκε για μία ώρα σε μεγάλο μέρος του νησιού, επηρεάζοντας κυρίως τις κατοικίες, αλλά και τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν δεξαμενές νερού.

Ιδιοκτήτης εστιατορίου στην ευρύτερη περιοχή στον Πλατύ Γιαλό αναφέρει ότι φέτος παρατηρούνται στο νησί τόσο διακοπές ρεύματος όσο και νερού. Φυσικά και στο μαγαζί του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της κουζίνας, ιδιαίτερα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Οπως λέει, μολονότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν διακοπές ρεύματος στο νησί, είναι η πρώτη χρονιά που είναι τόσο συχνές οι διακοπές νερού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, το πρόβλημα δεν αφορά την επάρκεια του νερού, αλλά το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ που παθαίνει συχνά μπλακ άουτ λόγω της αυξημένης κατανάλωσης της περιόδου. «Τα εργοστάσια της αφαλάτωσης λειτουργούν κανονικά, αλλά όταν πέφτει το ρεύμα λόγω της υπερκατανάλωσης, όταν για παράδειγμα υπάρχει νηνεμία και ανάβουν όλοι τα air condition, επηρεάζεται και η λειτουργία των εργοστασίων. Το πρόβλημα εστιάζεται στις κατοικίες που δεν έχουν δεξαμενές νερού. Ευτυχώς οι πιο πολλές επιχειρήσεις διαθέτουν και δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά».

Πληροφορίες, ωστόσο, από τον ΔΕΔΔΗΕ διαψεύδουν ότι υπάρχει υπερφόρτιση του δικτύου. Οπως αναφέρουν, «το πρόβλημα που παρατηρείται δεν είναι πρόβλημα ισχύος, αλλά πρόβλημα νερού». Οι διακοπές ρεύματος οφείλονται στις καιρικές συνθήκες και κυρίως την υπερβολική υγρασία και συμβαίνουν κάθε χρόνο, τόσο στη Μύκονο όσο και στα περισσότερα νησιά. «Συμβαίνει όλα τα χρόνια και θα συμβαίνει πάντα», σημειώνουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ. «Καίγονται ασφάλειες και για λίγα λεπτά ή λίγες ώρες κόβεται το ρεύμα έως ότου φτιαχτεί το πρόβλημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τις 31 Αυγούστου ο δήμος έχει απαγορεύσει την υδροδότηση σε πισίνες από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης ή με υδροφόρο βυτίο. Μάλιστα, η απόφαση προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στην περίπτωση που κάποιος κάνει χρήση νερού για το γέμισμα πισίνας. Σύμφωνα με τον δήμο, ο καταιγισμός από τουρίστες και οι αυξημένες ανάγκες σε νερό κατά τους μήνες Μάιο – Σεπτέμβριο καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για περιορισμό της σπατάλης του νερού και για λελογισμένη χρήση του, ξεκινώντας από την απαγόρευση υδροδότησης όλων των κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, των τουριστικών καταλυμάτων και των ιδιωτών από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης και από υδροφόρα βυτία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή