Ο Ρονάλντο ανοίγει την αυλαία του ιταλικού πρωταθλήματος

Ο Ρονάλντο ανοίγει την αυλαία του ιταλικού πρωταθλήματος

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ιταλικό πρωτάθλημα ξεκινάει σήμερα με την Κιέβο να υποδέχεται τη Γιουβέντους στην πρώτη επίσημη εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τα ασπρόμαυρα χρώματα της «Μεγάλης Κυρίας». Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στο καμπιονάτο, στοχεύοντας μόνο σε νίκες και στον τίτλο του πρωταθλητή: «Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους. Το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ». Η αγαπημένη ομάδα του Τζάνι Ανιέλι έχει επενδύσει 256,5 εκατομμύρια ευρώ αυτό το καλοκαίρι με στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πρώτα η περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας θα προσπαθήσει ξανά να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Μετά την αναμέτρηση της Γιουβέντους στη Βερόνα, η Λάτσιο αντιμετωπίζει τη Νάπολι στο πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν μια ανάσα μακριά από τον περσινό τίτλο της Σέριε Α, τερματίζοντας δεύτερη πίσω από τη Γιουβέντους. Φέτος θέλει να επαναλάβει τη θετικότατη περσινή πορεία, φτάνοντας έως και την κορυφή. Στον αντίποδα, η Λάτσιο μπορεί να μην έκανε κάποια φοβερή καλοκαιρινή μεταγραφή αλλά παραμένει επικίνδυνη, καθώς είναι μία από τις πέντε καλύτερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Την Κυριακή, το Τορίνο υποδέχεται τη Ρόμα, η Μπολόνια τη Σπαλ, η Εμπολι αντιμετωπίζει την Κάλιαρι, η Ιντερ ταξιδεύει στο Σασουόλο, ενώ η Πάρμα αναμετρείται κόντρα στην Ουντινέζε. Τα παιχνίδια Μίλαν – Τζένοα και Σαμπντόρια – Φιορεντίνα αναβλήθηκαν λόγω της τραγωδίας στη γέφυρα της Γένοβας, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το παιχνίδι της Αταλάντα κόντρα στη Φροζινόνε.

Στη σέντρα και η Ισπανία

Η αυλαία του ισπανικού πρωταθλήματος άνοιξε χθες το βράδυ με τις αναμετρήσεις Χιρόνα – Βαγιαδολίδ και Μπέτις – Λεβάντε και συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Η σημερινή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αλαβές στο Καμπ Νου ξεχωρίζει, ενώ επίσης αναμετρούνται οι Θέλτα – Εσπανιόλ και Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο νέος αρχηγός των «Μπλαουγκράνα» Λιονέλ Μέσι μεταξύ άλλων δηλώσεών του, τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή για εκείνον ο ρόλος του αρχηγού: «Είναι η απόλυτη τιμή να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Αυτή τη χρονιά έχουμε μία εξαιρετική ομάδα για να διεκδικήσουμε τα πάντα, καθώς οι μεταγραφές που κάναμε θα μας βοηθήσουν τρομερά».

Οσον αφορά την ομάδα του Λοπετέγκι, η μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή στην Ισπανία ξεκινάει την Κυριακή όταν και η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Χετάφε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης προέρχεται από την ήττα με 4-2 κόντρα στην Ατλέτικο για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και πλέον θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ένα θετικό αποτέλεσμα μπροστά στους φιλάθλους της, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Εϊμπάρ – Χουέσκα, Ράγιο Βαγιεκάνο – Σεβίλλη, Βαλένθια – Ατλέτικο και Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεγανές ρίχνουν την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή