Στηρίζουν Μπρέναν πρώην επικεφαλής της CIA

Στηρίζουν Μπρέναν πρώην επικεφαλής της CIA

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αυστηρές επικρίσεις απηύθυναν χθες πρώην στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον πρόεδρο Τραμπ για την απόφασή του να αναστείλει τη διαβάθμιση ασφαλείας του πρώην διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του προέδρου «πράξη πολιτικής αντεκδίκησης».

Η παραδοχή του Ντόναλντ Τραμπ ότι η στέρηση της διαβάθμισης ασφαλείας από τον Μπρέναν συνδέεται με την οργή του για την έρευνα όσον αφορά την ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 ενδέχεται τώρα να προσφέρει νομικά «πυρομαχικά» στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ και στην έρευνά του. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Times της Νέας Υόρκης, ο Μπρέναν ανέφερε ότι η απόφαση του Τραμπ αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια παρεμπόδισης της έρευνας του Μιούλερ. Ο Μπρέναν, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής της CIA επί προεδρίας Ομπάμα, προτού γίνει συστηματικός και έντονος επικριτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις του προέδρου ότι δεν συνεργάστηκε με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Στο φύλλο της Παρασκευής της εφημερίδας Washington Post, ο απόστρατος ναύαρχος Ουίλιαμ Μακρέιβεν, επικεφαλής της αποστολής εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν, χαρακτήρισε «τακτικές αντάξιες της εποχής του μακαρθισμού» τις κινήσεις του προέδρου Τραμπ. Στο άρθρο του, ο ναύαρχος Μακρέιβεν αναφέρει ότι θα το θεωρούσε τιμή του εάν ο πρόεδρος Τραμπ προχωρούσε στην αναστολή και της δικής του διαβάθμισης ασφαλείας. «Μέσω των ενεργειών σας, μας εξευτελίσατε στα μάτια των παιδιών μας, μας ταπεινώσατε στη διεθνή σκηνή και –το χειρότερο από όλα– μας διχάσατε ως έθνος», αναφέρει στο άρθρο του ο ναύαρχος Μακρέιβεν.

Μεταξύ των επικριτών του προέδρου Τραμπ, οι οποίοι απειλούνται με απώλεια της διαβάθμισης ασφαλείας τους, ξεχωρίζει ο πρώην «τσάρος» των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ. Ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών είπε την Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να σωπάσει και ότι προτίθεται να συνεχίσει να επικρίνει τον πρόεδρο και την κυβέρνησή του. Εκτός από τον Μπρέναν, με αναστολή διαβάθμισης ασφαλείας απειλούνται ο Ντέιβιντ Πετρέους, ο Λίον Πανέτα, ο Πόρτερ Γκος και ο Μάικλ Χέιντεν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή