Γένοβα: Το τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας (φωτογραφίες)

Γένοβα: Το τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας (φωτογραφίες)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο αντίο λένε αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι, παράγοντες της πολιτικής και του αθλητισμού, στα θύματα της τραγωδίας της κατάρρευσης της γέφυρας Μοράντι, στη Γένοβα.

Κατά την άφιξή του, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα χειροκροτήθηκε από τους πολίτες και θέλησε να συνομιλήσει και να συμπαρασταθεί σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Γένοβα: Το τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας (φωτογραφίες)-1

Στην αίθουσα της Εκθεσης της Γένοβας, όπου τελείται η κηδεία, είναι παρόντες και ποδοσφαιριστές των ομάδων της Γένοβας και της Σαμπντόρια. Οι δυο αυτές ομάδες θα πάρουν μέρος στην πρώτη ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που ξεκινά σήμερα.

Γένοβα: Το τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας (φωτογραφίες)-2

Η σημερινή τελετή είναι λιτή, και όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις, την ώρα αυτή, παραμένουν κλειστές. Στην Γένοβα βρίσκονται, επίσης, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι. Και στο λιμάνι της πόλης, έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα σε ένδειξη πένθους.

Γένοβα: Το τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας (φωτογραφίες)-3

Στην επιβεβλημένη απόδοση δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Γένοβας, Αντζελο Μπανιάσκο.

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και αν αυτό δεν θα σβήσει τον πόνο. Η κατάρρευση αυτή προκάλεσε ένα τεράστιο τραύμα στην καρδιά της πόλης», τόνισε ο καρδινάλιος.

«Η πληγή είναι βαθιά, και οφείλεται στον απέραντο πόνο όσων έχασαν τους συγγενείς τους, ή περιμένουν να μάθουν νέα για τους αγνοούμενους. Οφείλεται και στους τραυματίες και στους άστεγους. Τόσες και τόσες είναι οι αιτίες απόγνωσης, αλλά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που έφτασαν από την Ιταλία, όπως και από τόσες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε.

«Θα οικοδομήσουμε και πάλι γέφυρες και θα περπατήσουμε μαζί», ολοκλήρωσε ο καθολικός καρδινάλιος.

Γένοβα: Το τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας (φωτογραφίες)-4
Γένοβα: Το τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας (φωτογραφίες)-5
Γένοβα: Το τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας (φωτογραφίες)-6

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή