«Δίχτυα» στο τένις ρίχνει ο Ζεράρ Πικέ

«Δίχτυα» στο τένις ρίχνει ο Ζεράρ Πικέ

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύντροφος της Σακίρα, παίκτης του πόκερ, μέτοχος σε μεγάλες επιχειρήσεις: Ο αστέρας της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, είναι κάτι περισσότερο από ένας ποδοσφαιριστής. Τώρα ασχολείται επιχειρηματικά με το τένις και στοχεύει να βγάλει πολλά χρήματα στο Davis Cup, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

«Τώρα ο ποδοσφαιριστής Ζεράρ Πικέ έχει αναλάβει να …αλλάξει το Davis Cup στο τένις μετά από 118 χρόνια, ώστε να διατηρήσει μόνον το παλιό του όνομα -καθώς όπως λέει ο Γερμανός τενίστας Μπορίς Μπέκερ -το τουρνουά αυτό είχε καταντήσει …κηδεία».

Η εταιρεία Cosmos του Πικέ βρίσκεται πίσω από το νέο Davis Cup. Το προγούμενο μοντέλο δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει. Τώρα ο Πικέ προτείνει το DAvis Cup να διεξάγεται μια φορά τον χρόνο σε ουδέτερη έδρα για μία εβδομάδα με τη συμμετοχή 18 ομάδων. Η εταιρια Cosmos του Πικέ υπόσχεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις (ITF) 3 δισ. δολάρια για τα επόμενα 25 χρόνια. Η ITF και το αφεντικό της, David Haggerty, δεν θέλησε φυσικά να αντισταθει στην προσφορά αυτή.

«Ο ποδοσφαιριστής Πικέ θεωρείται πλέον "το νέο αφεντικό του παγκόσμιου τένις", γράφει η ισπανική εφημερίδα Marca. Όπως τονίζει «η δύναμη του Πικέ στους κύκλους του τένις είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλον. Είναι καλά συνδεδεμένος με πολλά αστέρια της βιομηχανίας όπως ο Ράφαελ Ναδάλ».

Η απόφαση της ITF είναι «μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου», δήλωσε ο Πικέ. Στην πραγματικότητα, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής εδώ και αρκετό καιρό στρέφει το ενδιαφέρον του από το ποδόσφαιρο στις επιχειρήσεις. Ίδρυσε την εταιρεια Cosmos το 2015.

Συνεργάστηκε με τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Χιρόσι Μικιτάνι, επικεφαλής του ομίλου Rakuten, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πωλήσεων μέσω Διαδικτύου στον κόσμο.

Ο Μικιτάνι ασχολείται και με τον αθλητισμό εδώ και χρόνια. Ο Ιάπωνας είναι ο πρόεδρος του τοπικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Vissel Kobe, στον οποίο κέρδισε τα χρήματά του ο Λούκας Ποντόλσκι. Η Rakuten είναι επίσης χορηγός της Μπαρτσελόνα από τον περασμένο χρόνο.

Ο μύθος της Μπαρτσελόνα, Άντρες Ινιέστα, πήρε μεταγραφή στην ιαπωνική ομάδα Vissel Kobe. Ο Μικιτάνι έστειλε το ιδιωτικό του τζετ προκειμένου να τον μεταφέρει στην Ιαπωνία για να υπογράψει το συμβόλαιό του. Έτσι το ένα πράγμα φερνει το άλλο…

Ο Πικέ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διεθνή του καριέρα μετά από 102 εμφανίσεις με την εθνική Ισπανίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, είχε ήδη αρχίσει την επαφή με την ITF το 2015. Την εποχή εκείνη, σύμφωνα με την Marca, ο Πικέ είχε την ιδέα για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Τένις, το οποίο θα διεξαγόταν ανάλογα με το ποδόσφαιρο κάθε τέσσερα χρόνια. Αν και αυτό δεν εγινε τότε δεκτό, η επαφή με τον Χάγκερτι παρέμεινε.

Ο Πικέ ήταν αυτός που ανέπτυξε την ιδέα για το νέο μοντέλο του Davis Cup. Όταν ο Χάγκερτι δημοσιοποίησε το σχέδιο τον Φεβρουάριο, έγινε γρήγορα σαφές ότι ο επικεφαλης της ομοσπονδίας τένις δεν είχε συζητήσει προηγουμένως το έργο με την ATP και το συμβούλιο των παικτών. Αντ 'αυτού, είχε τις προκαταρκτικές συνομιλίες με τον Πικέ και με αστέρια όπως ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Νόβακ Ντζόκοβιτς και εξασφαλισε από αυτούς την ευλογία τους.

Ήδη η εταιρεία Cosmos συνεργάζεται με έναν άλλο επιχειρηματία, τον Λάρι Ελισον, οργανωτή του τουρνουά τένις Indian Wells και επικεφαλής της ιστιοπλοϊκής ομάδας, η οποία κέρδισε δύο φορές το Κύπελλο της Αμερικής. Οι Ελισον και Μικιτάνι θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι θα κάνουν το νέο Davis Cup κερδοφόρο. Και οι δύο θέλουν τελικά να κερδίσουν χρήματα με αυτό το έργο. Ο Ελισον θέλει φυσικά να διοργανώσει το Davis Cup το 2021 στις Ηνωμένες Πολιτείες – φυσικά, στην Indian Wells.

«Θα ανεβάσουμε το Davis Cup σε νέο επίπεδο», δήλωσε ο Πικέ. Η μόνη ημερομηνία που θα μπορούσε όμως να διεξαχθεί ετησίως είναι στα τέλη του χρόνου, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ATP που διεξάγεται κάθε Νοέμβριο με τη συμμετοχή των κορυφαίων επαγγελματιών του τένις που αγωνίζονται για το στέμμα. Μετά από αυτό, η μεγάλη χρονιά του τένις ουσιαστικά τελειώνει, ώστε τα αστέρια να μπορέσουν να ανασυγκροτηθούν. Θα θελήσουν λοιπόν να μετάσχουν σε άλλο ένα τουρνουά;

«Ο Πικέ δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστής και επιχειρηματίας, είναι επίσης ένας άπληστος παίκτης πόκερ και συμμετέχει τακτικά στα τουρνουά πόκερ. Αυτή τη φορά δεν είναι σίγουρος αν τελικά έχει παίξει το σωστο χαρτί», σημειώνει το Der Spiegel.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή