Βενεζουέλα: Κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν σε απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο Μαδούρο

Βενεζουέλα: Κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν σε απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο Μαδούρο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία από τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κάλεσαν χθες τον πληθυσμό σε απεργία από την προσεχή Τρίτη κατά των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Τα κόμματα Πρώτα Δικαιοσύνη του πρώην υποψηφίου για την Προεδρία Ενρίκε Καπρίλες, Λαϊκή Θέληση του υπό κατ’οίκον κράτηση Λεοπόλδο Λόπες και Σκοπός R του πρώην συνδικαλιστή ηγέτη Αντρές Βελάσκες καλούν τον κόσμο «από την Τρίτη σε μία πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας και παύσης εργασίας κατά του Μαδούρο, του υπερπληθωρισμού και της πείνας».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους τρόπους που θα οργανωθεί η κινητοποίηση θα ανακοινωθούν σήμερα.

Mία ημέρα πριν την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων του μπολίβαρ με πέντε μηδενικά λιγότερα, ο Μαδούρο ανακοίνωσε την Παρασκευή το σχέδιό του για την καταπολέμηση της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, που χαρακτηρίζεται από τον καλπάζοντα πληθωρισμό—που σύμφωνα με το ΔΝΤ ενδέχεται να φθάσει το 1.000.000% στα τέλη του έτους και τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή