Πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα – Ερντογάν: «Σαφής προσπάθεια να προκληθεί χάος»

Πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα – Ερντογάν: «Σαφής προσπάθεια να προκληθεί χάος»

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην τουρκική πρωτεύουσα ήταν μια σαφής προσπάθεια να «προκληθεί χάος», δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάζοντας την πρωινή επίθεση που πραγματοποιήθηκε από κινούμενο όχημα.

Πολλοί πυροβολισμοί εβλήθησαν σήμερα από ένα όχημα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Ο Ιμπαχίμ Καλίν έγραψε επίσης στο Twitter πως διεξάγεται έρευνα για το συμβάν.

Πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα – Ερντογάν: «Σαφής προσπάθεια να προκληθεί χάος»-1

Σύμφωνα με το CNN Türk, ομάδες της αστυνομίας αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι διέφυγαν με το αυτοκίνητο, λευκού χρώματος, αφού πυροβόλησαν.

Η επίθεση αυτή διαπράχθηκε την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ουάσινγκτον παραμένουν εξαιρετικά τεταμένες, εξαιτίας της δίκης ενός αμερικανού ευαγγελικού πάστορα, του Αντριου Μπράνσον, σε τουρκικό δικαστήριο με τις κατηγορίες της υποστήριξης δύο «τρομοκρατικών» οργανώσεων και της «κατασκοπείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή