Barbouni: Θαλασσινές λιχουδιές σε κοσμοπολίτικο φόντο

Barbouni: Θαλασσινές λιχουδιές σε κοσμοπολίτικο φόντο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 2012 ο σαλονικιός Χρήστος Εδιάρογλου ομορφαίνει τα καλοκαίρια στην Κω με την εκρηκτική σε γεύσεις κουζίνα του.

Η θέση: Μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι της Κω, μπροστά στη θάλασσα με θέα τη χερσόνησο της Αλικαρνασσού.

Η ατμόσφαιρα: Άνθρωποι από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, άλλοι καλοντυμένοι κι άλλοι με πιο χαλαρό ντύσιμο, γευματίζουν χαρούμενοι και λαμπεροί σε αυτή τη λευκή παραθαλάσσια αυλή, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα κοσμοπολιτισμού κι ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

Barbouni: Θαλασσινές λιχουδιές σε κοσμοπολίτικο φόντο-1

Το φαγητό: Η κουζίνα του, που βασίζεται κυρίως στα φρέσκα ψάρια της περιοχής και στα υλικά των Δωδεκανήσων, είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα παραδοσιακών συνταγών με δημιουργικές νότες σύγχρονων τεχνικών μαγειρικής. Ο λευκός ταραμάς πάει αγκαζέ με ροδίτικη λαδόπιτα κι αυγοτάραχο, η φάβα σερβίρεται με λιαστή ντομάτα, κάπαρη Νισύρου και γαύρο μαρινάτο, ενώ το ντόπιο κρασοτύρι ακολουθείται από μια ολόκληρη κομπανία: τριμμένο παξιμάδι από κρητικό χαρούπι, χειροποίητα κρουτόν, μοσχοβολιστά ντοματίνια, κάπαρη από το γειτονικό νησί και στη βάση μια σος τυριού. Χολιγουντιανή σταρ στον κατάλογο είναι η σαλάτα του καίσαρα που αντί για κοτόπουλο περιέχει τηγανιτά φιλέτα φρέσκου μπαρμπουνιού!

Η λίστα με τα ορεκτικά έχει κάποιους πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς, όπως τον παστουρμά από λαυράκι με φρέσκα μυρωδικά και κουμκουάτ, τους λουκουμάδες τυριών με κρέμα, μαρμελάδα παντζάρι και θυμαρίσιο μέλι Καλύμνου, και αχνιστά μύδια με φέτα, πιπεριά, κρεμμύδια, τα οποία έχουν σβηστεί σε κρασί και μπούκοβο. Όταν έρθει όμως η στιγμή για το κυρίως πιάτο, εκεί σταματούν οι επιλογές και παραγγέλνετε ό,τι έχουν φέρει οι ψαράδες από τα γύρω νησιά, την Λέρο δηλαδή και την Κάλυμνο. Αν είναι η τυχερή σας μέρα, θα βρείτε φρεσκότατη κοιλιά τόνου ή ζουμερό φιλέτο τόνου σερβιρισμένο με ζεστή φάβα. Αν πάλι η όρεξή σας τραβάει ζυμαρικό, δοκιμάστε το εξαιρετικό κόκκινο γιουβετσάκι με πετρόψαρα και μανιτάρια πορτσίνι. Για το τέλος, καραμελωμένο ρυζόγαλο με σαφράν, παστέλι, τριαντάφυλλο και μπισκότο κανέλας.

Barbouni: Θαλασσινές λιχουδιές σε κοσμοπολίτικο φόντο-2

Ο λογαριασμός: Το μενού είναι έξυπνα στημένο ώστε να έχεις τη δυνατότητα και να τσιμπήσεις με ένα ούζο και να γευματίσεις κανονικά. Για θαλασσινούς μεζέδες υπολογίστε περίπου 25-28 ευρώ το άτομο, για ψάρι γύρω στα 45 ευρώ το άτομο. Όλες οι τιμές χωρίς ποτά.

Η κάβα: Με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, η κάβα διαθέτει τριάντα ετικέτες από όλη την Ελλάδα, ενώ προσφέρει και σε ποτήρι τον λευκό «Ποταμό» του κτήματος Κονιόρδου, μια ενδιαφέρουσα τριλογία από ασύρτικο, sauvignon blanc και chardonnay. Επίσης, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα, συμπεριλαμβανομένων και των τούρκικων ρακών.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά 12:00-00:00, από 1η Μαΐου έως τέλη Οκτώβριου.

Barbouni,

Γεωργίου Αβέρωφ 26, Κως

Τ/22420-20170.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή