Το οικολογικό ντοκιμαντέρ πάει στη Ζάκυνθο

Το οικολογικό ντοκιμαντέρ πάει στη Ζάκυνθο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ με οικολογικές ευαισθησίες είναι γεγονός. Αυτές τις ημέρες η Ζάκυνθος ετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακυνθίων το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για το περιβάλλον, με τη φιλοδοξία να καταστήσει το νησί κόμβο οικολογικής ευαισθησίας στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Συνολικά θα προβληθούν είκοσι ντοκιμαντέρ παραγωγής 2000-2001 από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και από χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Οι 13 ταινίες θα προβληθούν σε πανελλήνια πρεμιέρα ενώ η προβολή της ολλανδικής παραγωγής «Taming the floods» του Γιαν βαν Ντεν Μπεργκ αποτελεί παγκόσμια πρεμιέρα. Παράλληλα, θα διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Οι σύγχρονες τάσεις στην παραγωγή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ».

Η θαλάσσια χελώνα

Από ελληνικής πλευράς, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στη Ζάκυνθο έξι ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών, που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ ενώ πρόκειται να παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια προβολή υλικό από το καινούργιο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ιωάννου με θέμα τη θαλάσσια χελώνα. Οι υπόλοιπες ελληνικές ταινίες του νέου Φεστιβάλ είναι οι εξής: «Μαμούνι με τσίπουρο» του Λουκά Κουχτίν, «Περάσματα στον Παράδεισο» του Γιάννη Λάμπρου, «Ιστορίες της Μεσογείου» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Το τραγούδι της φώκιας» της Λυδίας Καρρά, «24 ώρες στο χωριό» της Αγγελικής Κόντη και «Ηπειρος» της Μαίρης Παπαλιού. Το συντονισμό των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτις και παραγωγός Λουκία Ρικάκη.

Διεθνής συγκυρία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή