Ατζέντα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

// ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ //

ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ [ΈΩΣ 30/09]

Το Porto Carras Grand Resort και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό project «#UniqueTopias», με φωτογραφίες των Instagramers Θοδωρή Ζουμπουλάκη, Γεωργίου Καράμπελλα, Τατιάνας Καραπαναγιώτη, Κατερίνας Κατώπη, Αντιγόνης Καψάλη, Σταυρούλας Κλειδαριά, Νικόλα Μάστορα, Βένιας Μπεχράκη, Βαγγέλη Πατεράκη και Έφης Χαλιωρή, που αποτυπώνουν στιγμές και τοπία από το ιστορικό συγκρότημα της Χαλκιδικής. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Porto Carras Grand Resort, όπου θα παραμείνει έως το τέλος του καλοκαιριού. Το project αποτελεί συνέχεια της σειράς εκθέσεων «Ινσταντανέ», που επιμελείται τα τελευταία χρόνια η Δάφνη Ζουμπουλάκη.

www.portocarras.com


Ατζέντα-2

// ΤΗΝΟΣ //

ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΡΓΡΑΦΙΕΣ  [ΈΩΣ 31/08/2018]

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Tinos Art Gathering Kinono 2018», δέκα εικαστικοί δημιουργούν, διερευνώντας την αλληλεπίδρασή τους με τον χώρο ενός αστικού πάρκου στη Χώρα. Σ’ ένα τοπίο που αλλάζει διαρκώς, όπως είναι το φυσικό, σκοπός του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός κήπου που, έστω και εφήμερα, θα αποκαλύψει μια άλλη σύνδεση του πάρκου με το κοινωνικό περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις των καλλιτεχνών, ανάμεσα στα δέντρα και τα πλακόστρωτα, ίσως γεννήσουν μια καινούργια αντίληψη για την τέχνη σε δημόσιους χώρους. Τα έργα θα φτιαχτούν επί τόπου, με πρώτες ύλες κυρίως από το νησί.

kinono.gr


Ατζέντα-3

// ΠΑΡΟΣ //

ΤΟ «ΑΛΑΣ» ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ [ΑΠΟ 24/08 ΕΩΣ 26/08/2018]

Το αλάτι της γης και της ζωής αποτελεί τον θεματικό άξονα του 9ου βιωματικού πολιτιστικού φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα». Με έμπνευση την πορεία του Γκάντι το 1930 στις ακτές του Γκουτζαράτ στην Ινδία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της βρετανικής αποικιακής κυβέρνησης στους χωρικούς να μαζεύουν αλάτι, αλλά και τον Αμερικανό καλλιτέχνη Ντένις Όπενχαιμ που το 1968 σκόρπισε αλάτι σε πάρκινγκ της Νέας Υόρκης, το πολύτιμο αγαθό θα στρωθεί στα σοκάκια της Μάρπησσας ευφραίνοντας την ψυχή και τον ουρανίσκο μας.

stimarpissa.gr


Ατζέντα-4

// ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ //

ΤΟ ΝΗΣΙ [ΑΠΟ 26/08 ΕΩΣ 02/09/2018]

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» προσελκύει ανθρώπους των τεχνών, των γραμμάτων και του κινηματογράφου από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις της φετινής 3ης διοργάνωσης, θα δούμε την έκθεση του Χρήστου Μποκόρου, την παράσταση «Η Κυρά της Ρω» της Φωτεινής Βαξεβάνη, το «Athens String Quartet», κ.ά. Το φεστιβάλ επιδιώκει επίσης την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ του Καστελλόριζου και άλλων κοινοτήτων, όπως της Αντιφέλλου, στα παράλια της Λυκίας, και της ομογένειας στην Αυστραλία.

beyondtheborders.gr


Ατζέντα-5

//ΡΟΔΟΣ //

ΘΗΣΑΥΡΟΙ [ΈΩΣ 31/12/2018]

Η μοναδική στο είδος της συλλογή κεραμικών του Γιάννου Θ. Ιωαννίδη από το εργοστάσιο της Ρόδου ICARO-ΙΚΑΡΟΣ εκτίθεται στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Η ICARO ιδρύθηκε από τους Ιταλούς το 1928 για την κατασκευή αντιγράφων των περιζήτητων κεραμικών Ιζνίκ, με τα οποία ήταν γεμάτα τα αρχοντικά της Λίνδου. Η εταιρεία ακμάζει και μετά τον πόλεμο, στα χέρια του Ρόδιου Κωνσταντίνου Δ. Χατζηκωσταντή, που φτιάχνει το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο κεραμικών στην Ελλάδα μετά τον ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ, και βασικό πυλώνα της οικονομίας του νησιού. Τηλ. 2241-365270

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή