Τσάμπιονς Λιγκ: Διψασμένος και επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Διψασμένος και επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο ψηλό εμπόδιο στον δρόμο του για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να ξεπεράσει απόψε (22.00, Cosmotesports) ο ΠΑΟΚ, ξέροντας από την αρχή ότι μόνο αν καταφέρει να ολοκληρώσει μία σειρά υπερβάσεων θα γευθεί τη χαρά της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η Μπενφίκα έχει σαφώς μεγαλύτερο ειδικό βάρος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ειδικά στο καυτό «Ντα Λουζ» προβάλλει ως ακλόνητο φαβορί, με όπλα κυρίως την ποιότητα και την εμπειρία. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είναι διψασμένος, πηγαίνει στη Λισσαβώνα με τη φόρα που του έδωσαν οι δύο απανωτές προκρίσεις επί της Βασιλείας και τη Σπαρτάκ Μόσχας, έχοντας ως στόχο ένα αποτέλεσμα που θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Τούμπα. Δεν είναι φαβορί, έχει όμως τη δυναμική να κάνει το καθοριστικό βήμα και να γράψει Ιστορία.

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα που ήταν χαρά μου να την αναλύω. Εμείς χτίζουμε τη νοοτροπία μας. Κάναμε ένα εκπληκτικό σερί νικών και είμαστε εδώ για να κάνουμε ξανά το ίδιο. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει η λέξη αποτυχία. Η Μπενφίκα είναι δυνατή ομάδα, όμως κι εμείς είμαστε εδώ για να προκριθούμε. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας προετοιμαζόμασταν γι’ αυτό. Ξέραμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο και είμαστε έτοιμοι. Στη ζωή υπάρχουν στιγμές που σε σπρώχνουν πιο πάνω. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε», δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με φανερή διάθεση να σηκώσει ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων.

Η λέξη «νίκη» δεν είναι πια απαγορευτική για τον ΠΑΟΚ σ’ αυτό το επίπεδο, ακόμα κι αν παίζει μακριά από την έδρα του και θα προσπαθήσει να τη γευθεί σε ένα γήπεδο όπου το 2004 η Εθνική μας έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Ο Λουτσέσκου χαρακτήρισε την Μπενφίκα πολύ ποιοτική ομάδα: «Της αρέσει αν έχει την μπάλα, να παίζει ποδόσφαιρο. Οι επιθετικοί της έχουν συνεχή κίνηση, με γρήγορες και καλές επιστροφές. Εχουμε κι εμείς ένα στυλ παιχνιδιού ικανό να τους βάλει πίεση. Εμπιστευόμαστε την ομάδα μας και τη νοοτροπία μας. Αντιμετωπίσαμε νωρίτερα ομάδες που ηγούνται στα πρωταθλήματά τους και τα καταφέραμε». Ο ίδιος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, θεωρείται όμως σίγουρο ότι θα κρατήσει τον βασικό κορμό της ομάδας που έφερε τις προκρίσεις. Υπάρχει μια ομοιογένεια που δεν αφήνει χώρο για ρίσκο σαν κι αυτό της χρησιμοποίησης του Βέρνμπλουμ στον αγώνα ρεβάνς, μιας και ο Σουηδός χαφ, όπως τόνισε ο προπονητής του, θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Εκτός πλάνων είναι και ο τραυματίας Ελ Καντουρί. Από πλευράς Μπενφίκα, ο Αλμέιδα αποχώρησε από την προπόνηση λόγω αδιαθεσίας αλλά μάλλον θα παίξει, σε αντίθεση με τους Καστίγιο, Ζόνας, Κρονίμοβιτς και Εμπουέχι, οι οποίοι τέθηκαν εκτός αποστολής της πορτογαλικής ομάδας.

Εκτός από το ματς της Λισσαβώνας, διεξάγονται απόψε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και οι αγώνες Ερυθρός Αστ. – Ζάλτσμπουργκ, Μπάτε Μπορίσοφ – Αϊντχόβεν, με σέντρα στις 22.00. Τα άλλα τρία παιχνίδια των πλέι οφ (Βίντι – ΑΕΚ, Γιουγκ Μπόις – Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αγιαξ – Ντιναμό Κιέβου) θα διεξαχθούν αύριο, επίσης με σέντρα στις 22.00.

• Σύμφωνα με δημοσίευμα αιγυπτιακής ιστοσελίδας, η Ρεμς πίεσε ασφυκτικά για τη μεταγραφή του Ουάρντα, αλλά τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο παίκτης διεμήνυσαν ότι η απόφαση να συνεχίσουν μαζί εφέτος είναι ειλημμένη.

• Επαφές με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τον δανεισμό του Μυστακίδη έχει ο ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος επιθετικός δεν είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου και ψάχνει ομάδα για να πάρει χρόνο συμμετοχής.

• Στον αριθμό ρεκόρ των 18.016 έχει φτάσει έως τώρα η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας, πολύ κοντά, δηλαδή, στον στόχο των 21.000 καρτών που θα πραγματοποιηθεί κατά τα φαινόμενα εάν το αποψινό αποτέλεσμα στο «Ντα Λουζ» είναι θετικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή