Νεκρός Αλγερινός από πυρά Ισπανών αστυνομικών

Νεκρός Αλγερινός από πυρά Ισπανών αστυνομικών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. Νεκρός έπεσε χθες το πρωί από πυρά αστυνομικών 29χρονος Αλγερινός, ο οποίος επετέθη με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού τμήματος στην κωμόπολη Κορνέγια, έξω από τη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 29χρονος άνδρας –μόνιμος κάτοικος της Κορνέγια– εισήλθε στο τμήμα γύρω στις έξι το πρωί, τοπική ώρα, προφασιζόμενος ότι αναζητά πληροφορίες. Ο άνδρας έβγαλε, όμως, μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ!» και κινήθηκε με στόχο να χτυπήσει έναν από τους αστυνομικούς της βάρδιας. Τότε, δέχθηκε τα πυρά άλλων αστυνομικών. Η εισαγγελία της καταλανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι χαρακτηρίζει το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση».

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ραφέλ Κομάθ, είπε: «Οπως και να το δούμε, επρόκειτο για επίθεση με μαχαίρι εναντίον ένστολου αστυνομικού από άνδρα, ο οποίος φώναξε “ο Αλλάχ είναι μεγάλος” και άλλα, που δεν ακούστηκαν καλά. Για την ώρα, η εισαγγελία της Βαρκελώνης αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση». Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter, ο 29χρονος άνδρας ήθελε να πεθάνει. Παρότι ισπανικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν την πληροφορία ότι ο επιτιθέμενος ήταν 29 ετών με καταγωγή από την Αλγερία, η αστυνομία απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, αρκούμενη να πει ότι ο δράστης της επίθεσης είχε ζήσει πολλά χρόνια στην Καταλωνία.

Στις δηλώσεις του, ο Κομάθ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον δράστη με κάποιο τρομοκρατικό πυρήνα, προσθέτοντας ότι η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον βαθμό επιφυλακής στο «4», μία βαθμίδα κάτω από το ανώτατο επίπεδο. Την περασμένη Παρασκευή, η Βαρκελώνη τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της περυσινής επίθεσης, όταν νεαρός άνδρας οδήγησε φορτηγάκι σε πολυσύχναστη κεντρική λεωφόρο της πόλης, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 περαστικούς. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα της περυσινής επίθεσης, ορισμένοι παριστάμενοι, κάτοικοι της Βαρκελώνης, επετέθησαν φραστικά εναντίον του βασιλικού ζεύγους ζητώντας από τη Μαδρίτη να σεβασθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της ανεξαρτησίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή