Χρειάζεται μία νέα συμμαχία δυνάμεων, λέει ο Σ. Πιτσιόρλας

Χρειάζεται μία νέα συμμαχία δυνάμεων, λέει ο Σ. Πιτσιόρλας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της δημιουργίας μιας νέας συμμαχίας, όπου την πρωτοβουλία των κινήσεων πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση στον χρόνο που απομένει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, τάσσεται ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Σε χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook, η οποία φέρει τον τίτλο «Σκέψεις για την επόμενη μέρα», ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οσα πρέπει να γίνουν στη χώρα από σήμερα και πέρα στη νέα περίοδο που μπαίνουμε δεν μπορούν να γίνουν από το κράτος της προηγούμενης περιόδου. Ούτε και μπορούν να προωθηθούν από την ίδια κοινωνική συμμαχία και στο πλαίσιο των ίδιων ιδεολογικών και πολιτικών στερεοτύπων».

Και προσθέτει σε άλλο σημείο: «Μια νέα συμμαχία των δυνάμεων της γνώσης και της δημιουργικής εργασίας σε όλες της τις εκφάνσεις θα πρέπει να δρομολογήσει τον αναγκαίο μετασχηματισμό σε όλα τα επίπεδα –αυτό πρέπει να είναι το περιεχόμενο των περίφημων μεταρρυθμίσεων– ώστε στ’ αλήθεια να δημιουργηθεί μια νέα Ελλάδα […] Στην αφετηρία της νέας περιόδου λοιπόν η ελληνική Αριστερά στο σύνολό της πρέπει να βρει τη δύναμη –υπερβαίνοντας τον εαυτό της και τις διαιρέσεις– να διαμορφώσει αυτό το στρατηγικό όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Και βεβαίως η πρώτη ευθύνη για την ανάληψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών ανήκει στην κυβέρνηση. Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές είναι αρκετός για να σηματοδοτηθεί η νέα πορεία», υποστηρίζει. Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις τονίζει ότι κεντρικός στόχος τους πρέπει να είναι μια εξωστρεφής και ανταγωνιστική οικονομία, η οποία παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή