Το εταιρικό μοντέλο καινοτομίας Imagine παρουσίασε η Interamerican

Το εταιρικό μοντέλο καινοτομίας Imagine παρουσίασε η Interamerican

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στον τομέα της καινοτομίας και της ανάδειξης νέων ιδεών είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η εταιρεία Ιnteramerican, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ως χορηγού στα Startupper Awards. Παράλληλα, η εταιρεία φιλοξένησε στα γραφεία της τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία διεξήχθη τον Ιούλιο για δεύτερη χρονιά από το διαδικτυακό μέσο startupper.gr. Σε αυτές τις πρωτοβουλίες εντάσσεται και η διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος Imagine.

Ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής Marketing και Πωλήσεων, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του σύγχρονου οικονομικού, κοινωνικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος για μια στρατηγική αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξή τους, παρουσιάζοντας παράλληλα το εταιρικό μοντέλο καινοτομίας

Imagine.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η εταιρεία επιδιώκει να χτίσει ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας, εμπλέκοντας το σύνολο των εργαζομένων της, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν νέες ιδέες στην ψηφιακή πλατφόρμα. Στόχος της Interamerican αποτελεί, μέσω της καινοτομίας, η επέκταση σε νέες αγορές, η προσέγγιση υπαρχόντων αλλά και νέων πελατών και τελικά η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ηγετικής θέσης της στην ασφαλιστική αγορά. Η πλατφόρμα έχει τεθεί σε λειτουργία ήδη από τον Ιούνιο του 2016 και σε διάστημα δύο ετών, έως δηλαδή και τον φετινό Ιούλιο, έχει κινήσει το ενδιαφέρον 476 χρηστών, ενώ έχει δεχθεί 77.422 επισκέψεις.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα έχουν κατατεθεί 190 ιδέες. Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης της κάθε ιδέας (τρίτο στάδιο), έχουν ξεχωρίσει ήδη 19 ιδέες και πέντε από αυτές έχουν προχωρήσει ως business cases με περαιτέρω βελτίωση και δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης. Από αυτές τις ιδέες, τρεις έχουν περάσει στο τελευταίο στάδιο, συνιστώντας επί της ουσίας νέες καινοτόμες προτάσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την έναρξη του προγράμματος έχουν αναδειχθεί 13 coaches καινοτομίας, έχουν εκπαιδευθεί 85 και έχουν συμμετάσχει 210 εργαζόμενοι. Επιπλέον, έχουν ανταποκριθεί ήδη 8.372 υπάρχοντες και δυνητικοί πελάτες, ενώ έχουν υλοποιηθεί 285 πειράματα. Οσον αφορά τα Startupper Awards 2018, η εταιρεία επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «οι 200 υποψηφιότητες και το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 6.500 online ψηφοφόρων, που ανέδειξαν τις καλύτερες ιδέες, επιβεβαίωσαν ότι δημιουργούνται σταδιακά οι βάσεις για το ελληνικό οικοσύστημα των startups». Επίσης προσέθεσε ότι «ο μοντέρνος, open space χώρος της εταιρείας, στον οποίο αναδείχθηκε το νέο κύμα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ήταν απολύτως εναρμονισμένος με τη θεματική της εκδήλωσης, εφόσον πρόκειται για τον χώρο εργασίας – εκκολαπτήριο ιδεών των ομάδων της Interamerican, στο πλαίσιο του προγράμματος Imagine».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή