Συνάντηση Τσίπρα με δήμαρχο Ιθάκης: Η άφιξη εδώ δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας

Συνάντηση Τσίπρα με δήμαρχο Ιθάκης: Η άφιξη εδώ δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον δήμαρχο της Ιθάκης Διονύση Στανίτσα είχε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί προκειμένου να εκφωνήσει διάγγελμα για το τέλος του μνημονιακού προγράμματος.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον τουρισμό και γενικότερα την κατάσταση στο νησί με τον Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει την Ιθάκη ως «έναν ιστορικό τόπο».

«Είχα να έρθω εδώ πολλά χρόνια από τότε που ήμουν φοιτητής με ένα μικρό μηχανάκι. Είμαι χαρούμενος που η Ιθάκη θα ταξιδέψει στα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης του κόσμου. Η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας. Αυτό πρέπει να το κρατάμε στο μυαλό μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης, μιλώντας το πρωί στον Realfm είπε ότι ειδοποιήθηκε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησίνωρίς το πρωί.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «δεν γνώριζε ούτε την ώρα άφιξης, ούτε την ώρα του διαγγέλματος ενώ δεν είχε ενημερωθεί ούτε για τον τόπο που θα γίνει το διάγγελμα.

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα έχει συνάντηση στο Δήμο μαζί μου και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους», σημείωσε ο κ. Στανίτσας.

Μιλώντας επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως «η Ιθάκη συμβολίζει την επιστροφή, το τέλος, τη λύτρωση».

Ο κ. Στανίτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από την Ιθάκη, πιστεύω να λυτρωθεί ο ελληνικός λαός και όλοι εμείς να ησυχάσουμε από αυτά τα πάνδεινα που έχουμε περάσει τα τελευταία οχτώ χρόνια και να δούμε καλύτερες ημέρες».

Υπογράμμισε δε ότι από χθες είναι όλοι σε εγρήγορση στο νησί του Οδυσσέα και ότι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο. «Θα συναντηθεί μαζί μου και με κάποιους αντιδημάρχους και συμβούλους, έτσι ώστε κατά την επίσκεψη του να συζητήσουμε και θέματα που αφορούν το νησί μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ιθάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή