Εκατοντάδες κρατικά στελέχη κατά του Τραμπ

Εκατοντάδες κρατικά στελέχη κατά του Τραμπ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Περισσότερα από 175 πρώην στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Πενταγώνου υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη διαβάθμιση ασφαλείας του γνωστού επικριτή του προέδρου, πρώην διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν. Μεταξύ τους ξεχωρίζουν ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδης και οι πρώην αναπληρωτές ΥΠΕΞ Νίκολας Μπερνς, Ουέντι Σέρμαν και Τόμας Πίκερινγκ. Παρότι πολλοί από τους υπογράφοντες τονίζουν ότι αν και δεν συμφωνούν με το σύνολο των επικρίσεων του Μπρέναν κατά του Τραμπ, υποστηρίζουν ότι «η χώρα θα υποστεί πλήγμα εάν η διαβάθμιση ασφαλείας συνδεθεί με τις πολιτικές πεποιθήσεις».

Στο μεταξύ, νέα επίθεση εξαπέλυσε μέσω μηνυμάτων στο Twitter τα ξημερώματα της Δευτέρας ο πρόεδρος Τραμπ, διαψεύδοντας δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το οποίο ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντον Μαγκάν, συνεργάζεται με τον ειδικό εισαγγελέα Μιούλερ για την έρευνα γύρω από το ενδεχόμενο ρωσικής ανάμειξης στην προεκλογική εκστρατεία του 2016. «Μελετήστε τον Τζο Μακάρθι, γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο στην οποία ο Μιούλερ και η συμμορία του κάνουν τον Μακάρθι να μοιάζει με βρέφος! Στημένο κυνήγι μαγισσών!» έγραψε ο Τραμπ. Μιλώντας χθες στο CNN, ο πρώην επικεφαλής της CIA, Μάικλ Χέιντεν, ανέφερε:

«Ο Μακάρθι ήταν μέγας δημαγωγός. Αντίθετα, δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό από τον Μπομπ Μιούλερ εδώ κι ένα χρόνο. Οφείλω, επίσης, να προσθέσω ότι ο νομικός σύμβουλος του Μακάρθι, Ρόι Κον, έγινε αργότερα ο προσωπικός δικηγόρος –και μέντορας– του Ντόναλντ Τραμπ. Η ειρωνεία είναι εντυπωσιακή, πρέπει να το παραδεχθείτε». Ο Κον, ο οποίος πέθανε από AIDS το 1986, συνεργάστηκε στενά με τον Τραμπ από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ενώ για περισσότερο από μία δεκαετία ο Κον εκπροσώπησε νομικά τον Τραμπ σε κατασκευαστικές συμφωνίες του, αλλά και σε αγωγή του εναντίον της ομοσπονδίας αμερικανικού φούτμπολ, NFL.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή