Σταθερότητα και συναίνεση ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος

Σταθερότητα και συναίνεση ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο επιχειρηματικός κόσμος, χαρακτηρίζοντας μεν θετικό γεγονός το τέλος του μνημονίου, επισημαίνοντας δε το βαρύ τίμημα αυτού, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, αλλά και τις δυσκολίες της επόμενης ημέρας. «Εάν μια λογική σύνεσης, συναίνεσης και συνεργασίας δεν επικρατήσει, φοβάμαι ότι η χώρα θα κάνει ένα βήμα μπροστά και τρία βήματα πίσω», δήλωσε, μιλώντας στο Euronews, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κ. Μίχαλος. «Αυτό που οι ελληνικές επιχειρήσεις πάντα ήθελαν είναι η σταθερότητα, που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για επενδύσεις.

Επιπλέον, ζητούν απλοποίηση των διαδικασιών, μείωση της γραφειοκρατίας, αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και, φυσικά, επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να δώσουμε θετικό σήμα στους επενδυτές και να τους ενθαρρύνουμε να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ πρόωρο να εφησυχάσει όποιος μικρομεσαίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και θα είναι τραγικό λάθος να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, αφού η οικονομία έχει μεν δείξει σημάδια βελτίωσης, αλλά χωρίς αυτά να έχουν περάσει ακόμη στην καθημερινότητα της κοινωνίας. H μεταμνημονιακή περίοδος είναι κρίσιμη και ενδέχεται να αποδειχθεί εξίσου δύσκολη με την περίοδο των τριών μνημονίων», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Β. Κορκίδης.

«Ως εξέλιξη είναι οπωσδήποτε θετική και μόνο αισιόδοξα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει. (…) Η έξοδος από τα προγράμματα προσαρμογής δεν σημαίνει και το οριστικό τέλος της ελληνικής κρίσης, καθώς η οικονομία μας παραμένει ακόμη σε δύσκολη θέση», επισήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιω. Χατζηθεοδοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή