Δύο νέα υδατοδρόμια στο Ιόνιο – Πτήσεις το καλοκαίρι του ’19

Δύο νέα υδατοδρόμια στο Ιόνιο – Πτήσεις το καλοκαίρι του ’19

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους τεχνικούς φακέλους για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Λευκάδας και Μεγανησίου κατέθεσε η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», σχεδιάζοντας να δραστηριοποιηθεί σε ένα εκτενές δίκτυο. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι αδειοδοτημένα υδατοδρόμια βρίσκει μέχρι στιγμής κανείς μόνο στην Κέρκυρα, στους Παξούς και στην Πάτρα, η δημιουργία των δύο παραπάνω υδατοδρομίων θα επιτρέψει την εκτέλεση πτήσεων τουλάχιστον στο Ιόνιο. Ωστόσο, σημαντικό εμπόδιο παραμένει η καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών, με αποτέλεσμα να μετατίθεται εκ νέου για το επόμενο καλοκαίρι, η εκτέλεση πτήσεων.

Οι δύο τεχνικοί φάκελοι, που εκπονήθηκαν από την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», περιλαμβάνουν (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4146/13) τα τέσσερα εγχειρίδια υδατοδρομίου (εγχειρίδιο λειτουργίας, πρόγραμμα ασφαλείας, σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επιχειρηματικό σχέδιο – Business Plan), τους απαιτούμενους χάρτες, τοπογραφικά διαγράμματα, αρ. πρωτ. κατάθεσης ΜΠΕ, καθώς και νομιμοποιητικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του υδατοδρομίου Λευκάδας (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας) και του υδατοδρομίου Μεγανησίου (Δήμος Μεγανησίου).

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της «Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» και της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για την αδειοδότηση των δύο υδατοδρομίων η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» συνεργάζεται με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη συμπλήρωση ορισμένων στοιχείων των ΜΠΕ ώστε στη συνέχεια οι φάκελοι να κατατεθούν στο αρμόδιο υπουργείο.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για τη συμπλήρωση του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου. Μετά τη Λευκάδα και το Μεγανήσι ακολουθούν η υποβολή των φακέλων για τα υδατοδρόμια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και η ολοκλήρωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Ζακύνθου, ούτως ώστε, το επόμενο διάστημα με πλήρες δίκτυο υδατοδρομίων στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, να πετάξουν τα υδροπλάνα. Η σημασία αυτού του εγχειρήματος για την οικονομία, τον τουρισμό, τη συγκοινωνία και τη συνοχή της Περιφέρειας είναι προφανής», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θ. Γαλιατσάτος.

«Με τις αδειοδοτήσεις των ανωτέρω υδατοδρομίων, σε συνδυασμό με τα τρία υδατοδρόμια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) με ανάδοχο την “Ελληνικά Υδατοδρόμια” θα δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο υδατοδρομίων στο Ιόνιο, ώστε να καθίσταται βιώσιμη η έναρξη πτήσεων των υδροπλάνων, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κ. Τάσος Γκόβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή