Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν τους όρους για την άρση ή την ελάφρυνση των κυρώσεων

Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν τους όρους για την άρση ή την ελάφρυνση των κυρώσεων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε θέσει ζήτημα σχετικά με τις ενέργειες που θα ανέμενε από την Μόσχα για να μετριάσει ή να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Οχι» είπε ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, διευκρινίζοντας ότι «γενικά δεν έγινε συζήτηση γι' αυτό».

Το Κρεμλίνο περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά τη συνεργασία για τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία και την Ουκρανία, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος είχε θέσει ως όρο για την άρση των κυρώσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πρέπει να καταλάβουμε, για ποιους συγκεκριμένα όρους γίνεται λόγος. Αναμφίβολα χαιρετίζουμε τις δηλώσεις που δείχνουν προθυμία για συνεργασία, αλλά θα χαιρετίζαμε πολύ περισσότερο κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου είπε επίσης, ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον δεν συζήτησαν το θέμα του περιορισμού της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στην Συρία. «Το ζήτημα του περιορισμού δεν συζητήθηκε», συνέχισε.

Νωρίτερα διάφορα μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, είχαν μεταδώσει δηλώσεις του συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία όπως το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται υπέρ του περιορισμού της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή