Κοντονής: Δεν θα αποσύρουμε τη διάταξη για τις προαγωγές στον Αρειο Πάγο

Κοντονής: Δεν θα αποσύρουμε τη διάταξη για τις προαγωγές στον Αρειο Πάγο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να μην αποσύρει τη διάταξη για τις προαγωγές στον Αρειο Πάγο, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκδόθηκε χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ. Η ΝΔ αμέσως ακολούθησε, θα μπορούσε να έχει συμβεί και το αντίστροφο. Εμείς με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τις προαγωγές επαναφέραμε διάταξη του 2006 επί κυβέρνησης ΝΔ, για να υπάρχει ένα εύρος στη δυνατότητα επιλογής. Βρισκόμαστε σε έναν παραλογισμό».

«Δεν θα αποσύρουμε τη διάταξη για τις προαγωγές. Βρισκόμαστε προ των πυλών του φρενοκομείου. Από τις τυμβωρυχίες στις φωτιές στο Μάτι περάσαμε στις ανοησίες για τέταρτα μνημόνια και φτάσαμε να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι νομοθέτησε κάτι που είχαν νομοθετήσει οι ίδιοι το 2006» υπογράμμισε ο κ.Κοντονής, μιλώντας στο ραδιόφωνο News247 και συνέχισε:

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να δείχνει την ανεξαρτησία της απέναντι στους ισχυρούς και όταν λέω ισχυρούς δεν εννοώ την εκτελεστική εξουσία αλλά μεγαλόσχημους οικονομικούς παράγοντες οι οποίοι επί τόσα χρόνια λυμαίνονταν αυτόν τον τόπο. Η Δικαιοσύνη δεν έλαβε αποφάσεις δυσάρεστες για την κυβέρνηση; Αν ήταν δικό μας εργαλείο δεν θα είχαν εκδοθεί αυτές οι αποφάσεις. Αυτή η καταγγελία είναι αβάσιμη. Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι δομικό πρόβλημα και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα στην προσπάθεια επιτάχυνσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή