Ο Μακρόν θα υποδεχθεί την Μέρκελ στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου

Ο Μακρόν θα υποδεχθεί την Μέρκελ στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, πιθανόν λίγο μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της Γαλλίας στο Λουξεμβούργο την 6η Σεπτεμβρίου.

Εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, «η πεποίθηση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι η άνοδος του λαϊκισμού ενισχύει την ανάγκη να αναζητηθεί ένα προοδευτικό τόξο κατά μήκος της Ευρώπης, με στόχο να σκεφτούμε ένα ευρωπαϊκό προοδευτικό σχέδιο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, ο Μακρόν, που έχει αποφασίσει να συνεχίσει «μια δραστήρια ευρωπαϊκή διπλωματία», θα επισκεφθεί την 28η και 30η Αυγούστου τη Δανία και τη Φινλανδία με βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών τις μεταρρυθμίσεις για την ΕΕ, το μεταναστευτικό και το Brexit.

Η Δανία, μαζί με τη Γαλλία, είναι μία από τις χώρες που παραμένουν προσηλωμένες σε μια συνεκτική και ενιαία ευρωπαϊκή θέση στο θέμα του Brexit, όπως εξηγεί το Ελιζέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή