Μητσοτάκης: Αξιοκρατία και αξιολόγηση, όχι απολύσεις στην ΕΡΤ

Μητσοτάκης: Αξιοκρατία και αξιολόγηση, όχι απολύσεις στην ΕΡΤ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το διοικητικό συμβούλιο της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ», συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι του μετέφεραν την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε αρκετούς εργαζομένους, λόγω και του γεγονότος ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως του είπαν, έχει επιλέξει να στελεχώσει την ΕΡΤ με έκτακτους συνεργάτες παροπλίζοντας το μόνιμο προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγησε ότι αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία, κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος του είναι η ΕΡΤ να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Δηλαδή, με πλήρη αμεροληψία στην ενημέρωση, με νέες εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας και με έμφαση στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε πως πρόθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και ότι βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχει ύστερα από τους πρώτους μήνες της νέας πορείας της, θα επαναξιολογηθεί και το μηνιαίο τέλος που καταβάλλουν σήμερα οι πολίτες, το οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό για όσα παρέχει σήμερα η ΕΡΤ.

Κύκλοι υπ Ψηφιακής Πολιτικής: Ο Μητσοτάκης θέλει να εκχωρήσεις λειτουργίες της ΕΡΤ σε ιδιώτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εκχωρήσει λειτουργίες της ΕΡΤ σε ιδιώτες, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με το ΔΣ της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ»,

Η ΕΡΤ των 19 περιφερειακών σταθμών, των τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών, της υβριδικής και δορυφορικής τηλεόρασης λειτουργεί σήμερα με μειωμένο κατά 30% ανταποδοτικό τέλος σε σχέση με τις, προ κρίσης, εποχής και με το ίδιο ανταποδοτικό τέλος της ΝΕΡΙΤ των 500 εργαζομένων και της ανύπαρκτης παραγωγής, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

Τόνιζαν, δε, ότι περαιτέρω περικοπή του, και τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης, σημαίνουν αυτόματα κλείσιμο κρίσιμων για την περιφέρεια και τη δημοκρατία δομών, μη μετάδοση των μεγάλων γεγονότων, ακύρωση των ποιοτικών παραγωγών μυθοπλασίας και περαιτέρω εκχώρηση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης σε ιδιώτες.

Ο κ. Μητσοτάκης τα γνωρίζει όλα αυτά, όπως γνωρίζει και το πολιτικό Βατερλώ που προκάλεσε στην μνημονιακή κυβέρνηση του το μαύρο που επιβλήθηκε την προηγούμενη κυβέρνηση. Γι' αυτό οραματίζεται σήμερα μια ΕΡΤ γκρίζα, ημι-ιδιωτικοποιημένη, αδύναμη να επιτελέσει το ρόλο της.

Οι εργαζόμενοι όμως, που έζησαν την καταστροφή του μαύρου και οι χιλιάδες πολίτες που συμπαραστάθηκαν στην ανοιχτή ΕΡΤ, δεν έχουν κοντή μνήμη.

Σήμερα, γιορτάζουμε το τέλος των μνημονίων και αυτό δεν αρέσει καθόλου στον κ. Μητσοτάκη, ανέφεραν οι κύκλοι του ΨΗΠΤΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή