Κοντά σε επενδυτική βαθμίδα η Κύπρος εκτιμά ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης

Κοντά σε επενδυτική βαθμίδα η Κύπρος εκτιμά ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στην οικονομία, και εκτίμησε ότι μέσα στους επόμενους μήνες η Κύπρος θα πιάσει τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας.

Την εξέλιξη αυτή απέδωσε στις συνεχείς αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης και τις δραστικές, όπως σημείωσε, αποφάσεις στο τραπεζικό σύστημα το τελευταίο διάστημα.

«Μετά τις αποφάσεις αυτές, η Κύπρος αναβαθμίζεται και βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στους επόμενους μήνες, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Επίσης, έγινε αναφορά στις επιδόσεις της Κύπρου στην μείωση της ανεργίας, η οποία για πρώτη φορά μετά τα τελευταία χρόνια, έχει χαμηλότερη πλέον ανεργία από τον μέσο όρο της Ευρώπης.

Στόχος πλέον, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η πλήρης απασχόληση και η πολιτική της συνετούς δημοσιονομικής διαχείρισης με στόχο της διατήρηση της ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή