Προβάδισμα πρόκρισης του ΠΑΟΚ με 1-1 επί της Μπενφίκα

Προβάδισμα πρόκρισης του ΠΑΟΚ με 1-1 επί της Μπενφίκα

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αποτέλεσμα πρόκρισης επιστρέφει στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ, ύστερα από το 1-1 που απέσπασε από τη Μπενφίκα στο Ντα Λουζ στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ελληνική ομάδα άντεξε την πίεση και τις ευκαιρίες της πορτογαλικής ομάδας και κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε το πολύτιμο γκολ το οποίο του δίνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας την ερχόμενη Τετάρτη (29/08).

Μέχρι και το 45+1’ κατάφερε ο ΠΑΟΚ να κρατήσει την Μπενφίκα στο «μηδέν» όμως με αυστηρή υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή Μάζιτς, η πορτογαλική ομάδα έκανε το 1-0 με τον Πίζι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά με αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Μόλις στο πέμπτο λεπτό, η Μπενφίκα σκόραρε με τον Φερέιρα, αλλά ο επιθετικός των Πορτογάλων υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε τρία λεπτά αργότερα με την εξαιρετική προσπάθεια του Πέλκα και το άστοχο σουτ του Πρίγιοβιτς. Στο 14’ ο ΠΑΟΚ είχε και άλλη ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Κάνιας. Μέχρι και εκείνο το σημείο, η ομάδα του Λουτσέσκου στεκόταν καταπληκτικά στον αγωνιστικό χώρο. Από το 20ο λεπτό και έπειτα, η Μπενφίκα ανέβασε τις γραμμές της και πίεσε την ελληνική ομάδα φτάνοντας μια ανάσα μακριά από το γκολ.

Η πρώτη μεγάλη απειλή για την άμυνα του ΠΑΟΚ ήρθε στο 20’ όταν ο Πίζι έκανε αφύλακτος πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Για καλή τύχη των φιλοξενούμενων, η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους στα αμέσως επόμενα λεπτά και είχαν τρεις τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Πίζι.

Στο 27’, ο 28χρονος έκανε ένα εξαιρετικό ψιλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής το οποίο χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ, ενώ στο 28΄ απείλησε ξανά μέσα από την μεγάλη περιοχή με πλασέ το οποίο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 45+1’, η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Πίζι, ύστερα από «τραβηγμένη» υπόδειξη του Μάζιτς. Ο Σέρβος διαιτητής καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών» σε μαρκάρισμα του Μαουρίτσιο στον Ζέντσον.

Η Μπενφίκα ξεκίνησε δυναμικά και το δεύτερο ημίχρονο και στο 50’ απείλησε με το δυνατό σουτ του Φερέιρα. Ο Πασχαλάκης έδιωξε με δυσκολία και κράτησε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ανεβάσει τις γραμμές του, δεν κρατούσε τη μπάλα και έτσι η ομάδα του Ρούι Βιτόρια είχε και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Στο 56’, ο Γκριμάλντο επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Για τα επόμενα δέκα λεπτά, η Μπενφίκα δεν κατάφερε να απειλήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ και έτσι η ελληνική ομάδα βρήκε τα πατήματά της.

Στο 68’, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάτος έκανε ωραία προσπάθεια, γύρισε την μπάλα στον Ουάρντα, ο οποίος γλιστρώντας αστόχησε.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά την εστία του Βλαχοδήμου με το σουτ του Γκριμάλντο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, βρήκε το πολύτιμο γκολ που έψαχνε στο 76’ με τον Ουάρντα. Ο Πέλκας με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Βλαχοδήμου, ο Βαρέλα με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και η μπάλα έφτασε στον Αιγύπτιο, ο οποίος σκόραρε με τρομερό κοντινό σουτ.

Στα τελευταία  λεπτά της αναμέτρησης, η Μπενφίκα απείλησε αρκετές φορές για να βρει το δεύτερό της τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο 86’ ο Φερέιρα με πλασέ προσπάθησε να κερδίσει τον Πασχαλάκη, όμως ο 29χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά ολοκληρώνοντας έτσι ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

Τέλος, στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης η Μπενφίκα λίγο έλειψε να πάρει την νίκη, καθώς το σουτ του Φέλιξ έφυγε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (64' Ράφα Σίλβα), Πίζι (79' Ζοάο Φέλιξ), Σέρβι (79' Σεφέροβιτς), Φερέιρα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (52' Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81' Σάχοφ), Πρίγιοβιτς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή