Τρίτη κατεδάφιση ετοιμόρροπου σπιτιού στο Μάτι

Τρίτη κατεδάφιση ετοιμόρροπου σπιτιού στο Μάτι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ετοιμόρροπο σπίτι στην οδό Στεφάνου στο Μάτι ήταν το τρίτο κτίριο που κατεδαφίστηκε, χθες, στις πυρόπληκτες περιοχές. Εν τω μεταξύ, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης ολοκλήρωσε τη μεταφορά 475 καμένων οχημάτων από τους δρόμους της περιοχής και ξεκίνησε την απομάκρυνση εκείνων που βρίσκονται μέσα σε όρια οικοπέδων, ύστερα από επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες. Οι αιτήσεις για τη χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης έφθασαν τις 4.156.

Μετά την κατεδάφιση, προχθές, δύο σπιτιών στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, χθες κατεδαφίστηκε ένα κτίριο στην οδό Στεφάνου 19 στο Μάτι. Πρόκειται για ένα μονώροφο σπίτι, το οποίο είχε καεί ολοσχερώς και οι ιδιοκτήτες του συναίνεσαν στην καθαίρεσή του. Οι αιτήσεις, πάντως, ιδιοκτητών για την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κατοικιών τους παραμένουν ακόμα λιγοστές, παρότι το υπουργείο Υποδομών (που είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία) τις φέρνει εις πέρας χωρίς χρέωση για τους πυρόπληκτους.

Επίσης, χθες, ξεκίνησε η συλλογή καμένων οχημάτων από τους χώρους ιδιοκτησιών, με ευθύνη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Τα οχήματα οδηγούνται σε διαλυτήριο, αδαπάνως για τους ιδιοκτήτες τους. Ο ΕΟΑΝ συλλέγει πόρτα πόρτα και ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές από τις πυρόπληκτες περιοχές, έχοντας μέχρι στιγμής απομακρύνει περίπου δύο τόνους. Οσον αφορά τα υλικά αμιάντου (ελενίτ, καμινάδες, τσιμεντότοιχους), ο ΕΟΑΝ καλεί τους πολίτες να έρχονται σε συνεννόηση με τους δήμους για να λάβουν οδηγίες για τη συλλογή και διαχείρισή τους.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε και χθες η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης σε πυρόπληκτους πολίτες και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, μέχρι χθες οι αιτήσεις είχαν φθάσει τις 4.156, εκ των οποίων οι 1.420 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.673 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 616 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 445 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών. «Μετά τον έλεγχο έχουν καταβληθεί σε 1.550 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταβολή στους δικαιούχους και του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος», αναφέρεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή