Επικοινωνία Παυλόπουλου με Γιούνκερ και Ολάντ

Επικοινωνία Παυλόπουλου με Γιούνκερ και Ολάντ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όσο και με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην ελληνική υπόθεση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος τους ευχαρίστησε θερμά «εκ μέρους του ελληνικού λαού και όλων των προ-ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, για την ειλικρινή συμπαράστασή τους στη χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τόσο επώδυνης μνημονιακής περιόδου καθώς και για την καθοριστική συμβολή τους, ιδίως το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ευρωζώνη».

Η επισήμανση προφανώς αναφέρεται στην τακτική επαφή που είχε τα κρίσιμα 24ωρα που ακολούθησαν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 ο κ. Παυλόπουλος με Ευρωπαίους εταίρους, αλλά κυρίως με τον κ. Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, για τον ίδιο λόγο ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε ακόμη τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο Πορτογάλος ομόλογός του –και προσωπικός του φίλος– Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχές του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, «για την έξοδο της Ελλάδας από την περίοδο των μνημονίων». Ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε ειλικρινά «όχι μόνο για τις ευχές του, αλλά και για την αμέριστη συμπαράστασή του καθ’ όλη την περίοδο της δοκιμασίας του ελληνικού λαού, καθώς και για την αλληλεγγύη και την όλη συμβολή της πορτογαλικού λαού και του ιδίου προσωπικώς, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Eνωση και στην Ευρωζώνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή