ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τις στιγμές πανικού στη Βενεζουέλα την ώρα του ισχυρού σεισμού των 7,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, κατέγραψε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε αυτό εμφανίζονται πελάτες σούπερ μάρκετ να τρέχουν πανικόβλητοι προς την έξοδο, ενώ άλλα πλάνα δείχνουν το εσωτερικό γραφείου όπου κάδρα «χορεύουν» στους τοίχους εξαιτίας της έντασης του σεισμού.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Σεισμολογικών Ερευνών της Βενεζουέλας το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, του Καράκας. Ηταν η ισχυρότερη σεισμική δόνηση που έχει πλήξει τη χώρα από το 1900, ωστόσο, οι ζημιές ήταν περιορισμένες, καθώς το εστιακό βάθος ήταν στα 123 χιλιόμετρα.

«Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έπειτα από αυτόν τον σεισμό», ανακοίνωσε εξάλλου το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC).

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, όπου οι αρχές έκλεισαν προσωρινά το διεθνές αεροδρόμιο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τυχόν ζημιές.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ