Υποστήριξη Ομπάμα σε υποψήφιο στο Ιλινόι

Υποστήριξη Ομπάμα σε υποψήφιο στο Ιλινόι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΚΑΓΟ. Πολιτική επανεμφάνιση πραγματοποίησε ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στηρίζοντας δημόσια την εκστρατεία του Δημοκρατικού υποψηφίου για το αξίωμα του κυβερνήτη του Ιλινόι, Τζ. Μπ. Πρίτσκερ.

Σε βίντεο, διάρκειας 90 δευτερολέπτων, που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπαράκ Ομπάμα, λέει: «Γνωρίζω τον Τζ. Μπ. και του έχω εμπιστοσύνη. Ξέρω επίσης ότι το μόνο που σκέφτεται είναι το πώς μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Η πολιτεία του Ιλινόι χρειάζεται κάποιον, που είναι ικανός να αναγνωρίζει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις γι’ αυτά».

Ο Τζ. Μπ. Πρίτσκερ είναι αδελφός της πρώην υπουργού Εμπορίου της κυβέρνησης Ομπάμα, Πένι Πρίτσκερ, ενώ η υποψηφιότητά του τον φέρνει αντιμέτωπο με τον σημερινό κυβερνήτη του Ιλινόι, τον Ρεπουμπλικανό Μπρους Ράουνερ.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων αναμένεται να είναι η πλέον δαπανηρή μεταξύ των εκστρατειών, καθώς έχουν ήδη δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατ. δολ. για την εκλογή τους. Ο δισεκατομμυριούχος Πρίτσκερ έχει δαπανήσει περίπου 127 εκατ. δολάρια από ίδια κεφάλαια για την εκλογή του.

Η στήριξη Ομπάμα προς τον Πρίτσκερ αποτελεί σημαντική πολιτική επένδυση για τον τέως πρόεδρο, όπως επισημαίνει σε άρθρο του το περιοδικό Politico. Την ίδια τακτική αναμένεται, όμως, να ακολουθήσει ο τέως πρόεδρος και για άλλους Δημοκρατικούς υποψηφίους στις ΗΠΑ, ενόψει των κρίσιμων ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο και για τοπικές κυβερνήσεις σε πολιτείες της χώρας.

Ο Ομπάμα διαθέτει, όμως, σημαντική επιρροή στο Ιλινόι, όπου εκκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία και έχοντας διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. «Ο Ομπάμα παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην πολιτεία. Η στήριξή του προς τον Πρίτσκερ αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο», λέει ο πρώην συνεργάτης του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, Τζον Ατκινσον.

Ο Ομπάμα είχε στηρίξει και την υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου του Σικάγου και πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ραμ Εμάνουελ, το 2011. Η απόφαση του Ομπάμα να στηρίξει τον Πρίτσκερ αποδεικνύει επίσης ότι ο τέως πρόεδρος δεν είναι μνησίκακος, καθώς ο Πρίτσκερ είχε υποστηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2008.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή