Ο Φελπς αποκαλύπτει τη μεγάλη μάχη του

Ο Φελπς αποκαλύπτει τη μεγάλη μάχη του

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάικλ Φελπς μπορεί να είναι μόλις 33 ετών, μπορεί να έχει αποσυρθεί από τους αγώνες, όμως θεωρείται ο σπουδαιότερος κολυμβητής όλων των εποχών. Κι ενώ μέσα στην πισίνα ήταν ασταμάτητος και κέρδιζε σχεδόν όλες του τις «μάχες», ο ίδιος μίλησε ανοιχτά στο CNN για τη μεγαλύτερη μάχη που δίνει καθημερινά στη ζωή του με την κατάθλιψη και οι αποκαλύψεις του συγκλονίζουν.

Ο 23 φορές χρυσός ολυμπιονίκης υπέστη κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας και αναγκαζόταν να περνά μέχρι και πέντε ολόκληρες ημέρες μέσα στο ίδιο δωμάτιο.

Σήμερα, ο Φελπς δηλώνει πως όταν ξεκίνησε αυτή η μάχη με την κατάθλιψη δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν: «Πλέον, είμαι πολύ άνετος στο να μιλάω με τη γυναίκα μου και με ψυχολόγους, στην αρχή όμως… δεν ήμουν. Μόλις το έκανα, αισθάνθηκα καλύτερα και πιο υγιής. Μάθαινα πράγματα για τον εαυτό μου που δεν ήξερα. Η γυναίκα μου με βοήθησε στην καθημερινότητά μου και σίγουρα δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εκείνη. Πλέον είμαι άνετος με το ποιος είμαι, ενώ πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο». Επειτα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, ο Αμερικανός κολυμβητής ανακοίνωσε για πρώτη φορά την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση και όπως δηλώνει σήμερα, είχε φτάσει σε αδιέξοδο: «Σε κάποια φάση της ζωής μου, δεν ήθελα να είμαι ζωντανός».

Πλέον, ο Φελπς μιλάει για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία σε ιστοσελίδα σχετική με αυτά τα θέματα. Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει περισσότερους πολίτες σχετικά με αυτή τη μάστιγα. Ο ίδιος, με τις δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση, τονίζει: «Θα ήθελα να κάνω μία διαφορά. Θα ήθελα να μπορώ να σώσω μία ζωή αν μπορώ. Για μένα είναι πιο σημαντικό αυτό από το να κερδίσεις ένα χρυσό μετάλλιο».

Τέλος, ο ίδιος δηλώνει πως αυτή η προσπάθεια αποτελεί και το κίνητρό του: «Τα πράγματα που κάνω τώρα είναι πολύ συναρπαστικά, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολα. Είναι όμως διασκεδαστικό για εμένα, διότι είναι αυτό που με ωθεί στο να σηκωθώ από το κρεβάτι κάθε πρωί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή