Συλλήψεις για εμπρησμό στην Ηλεία

Συλλήψεις για εμπρησμό στην Ηλεία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες και προχθές στην Ηλεία προχώρησε χθες η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 32 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθησιν, για δύο πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Γεράκι Ηλείας. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Για «επαναλαμβανόμενες απόπειρες εμπρησμού» μίλησε στην «Κ» ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. «Το προηγούμενο διήμερο αντιμετωπίσαμε πολλές διαφορετικές εστίες, που όλες στόχευαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ορισμένες εκδηλώθηκαν σε μέρη που δεν υπάρχει η παραμικρή ανθρώπινη παρουσία», τονίζει.

«Και πριν από 20 ημέρες είχαν προσπαθήσει να βάλουν φωτιά στο Γεράκι, πέρυσι στην Ανάληψη έβαζαν φωτιά κάθε δεύτερη ημέρα! Τα τελευταία χρόνια, οι προσπάθειες εμπρησμού σταματούν όταν αρχίσουν οι βροχές», συμπληρώνει ο δήμαρχος. Σχετικά με τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τους εμπρηστές, πολλοί στην περιοχή θεωρούν πως κάποιοι επιδιώκουν να καλύψουν (κάψουν) τα ίχνη από παράνομες καλλιέργειες.

Οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο χθες το απόγευμα, αλλά η οικολογική καταστροφή είναι πολύ μεγάλη, καθώς κάηκαν δάση που είχαν δεκαετίες να πληγούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή