H πρόκριση στα πόδια του ΠΑΟΚ

H πρόκριση στα πόδια του ΠΑΟΚ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιο αποτέλεσμα μέσα στο «Ντα Λουζ» πήρε ο ΠΑΟΚ, μένοντας στο 1-1 με την Μπενφίκα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τη μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση την επόμενη Τετάρτη στην Τούμπα. Παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των Πορτογάλων, ο ΠΑΟΚ κράτησε το θετικό αποτέλεσμα και μαζί την τύχη στα χέρια του.

Ο «Δικέφαλος» μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, κυκλοφορώντας εξαιρετικά την μπάλα και προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα της Μπενφίκα τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια. Στο 8ο λεπτό, ο Πρίγιοβιτς έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα παίρνοντας την ασίστ από τον Πέλκα, αλλά παρά το γεγονός πως βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου. Μετά ένα 10λεπτο ισορροπίας, η Μπενφίκα από το 20ό λεπτό κι έπειτα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, ο οποίος αδυνατούσε όχι απλώς να αμυνθεί σωστά, αλλά και να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του.

Στο 22ο λεπτό, η γηπεδούχος γύρισε με πολύ ωραίο τρόπο την μπάλα έξω από την περιοχή και από συρτή πάσα του Σέρβι προς τον Πίτσι, οι Λουζιτανοί άγγιξαν το γκολ, όμως ο τελευταίος σούταρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 27΄, ξανά ο Πίτσι με πολύ ωραία κίνηση εκτός περιοχής επιχείρησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της ελληνικής ομάδας, ενώ στο 29΄ο ίδιος ποδοσφαιριστής σούταρε αδύναμα από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά. Ενα λεπτό αργότερα και πάλι ο Πίτσι, που ήταν αδύνατο να εξουδετερωθεί, απείλησε με κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι του Πασχαλάκη, στην τελευταία από τις τέσσερις καλές φάσεις της Μπενφίκα σε ένα δεκάλεπτο. Στο 33΄, το σουτ του Γκέντσον Φερνάντεζ από πλάγια βρήκε και πάλι στον Πασχαλάκη, που εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια.

Στα επόμενα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλό τέμπο χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία και στο 44΄καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των Πορτογάλων που αμφισβητήθηκε έντονα και δικαιολογημένα από την ελληνική ομάδα. Στο γύρισμα από τα αριστερά του Γκριμάλντο προς τον Γκέντσον, ο Μαουρίσιο διεκδίκησε την μπάλα με τον παίκτη των «αετών» και ο Μάζιτς έδειξε την άσπρη βούλα. Επαφή υπήρξε μεν, αλλά όχι τέτοια που να συνιστά παράβαση. Ο Πίτσι εκτέλεσε προς τα δεξιά, ο Πασχαλάκης έπεσε αριστερά και η Μπενφίκα πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπενφίκα με ψυχολογία από το προβάδισμα μπήκε πάρα πολύ δυνατά μεταφέροντας το παιχνίδι εξ ολοκλήρου μπροστά στην εστία του «Δικεφάλου του Βορρά». Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να απαντήσουν στις συνεχείς επιθέσεις της Μπενφίκα και στο 50ό λεπτό ο Φερέιρα σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Στο 57΄, ο εντυπωσιακός Γκριμάλντο σούταρε εκτός της μεγάλης περιοχής αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης απομάκρυνε. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε και ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ η είσοδος του Ουάρντα απεδείχθη καθοριστική. Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά στο 76΄, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι και ο Ουάρντα στο ριμπάουντ με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με σχετική πίεση από τους Πορτογάλους, αλλά το 1-1 έμεινε ώς το τέλος.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Γκέντσον Φερνάντες, Φέισα, Πίτσι (79΄Φέλιξ), Σέρβι (79΄ Σεφέροβιτς), Φερέιρα, Ζίβκοβιτς (65΄ Σίλβα).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (52΄ Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81΄ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς (88΄ Ακπόμ).

• Στα άλλα χθεσινά παιχνίδια των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ερυθρός Αστέρας – Σάλτσμπουργκ 0-0 και Μπάτε Μπορίσοφ – Αϊντχόβεν 2-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή