Κομισιόν: Εκτακτη βοήθεια 9 εκατ. στην Ιταλία για το προσφυγικό

Κομισιόν: Εκτακτη βοήθεια 9 εκατ. στην Ιταλία για το προσφυγικό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 9 εκατ. ευρώ χορήγησε χθες στην Ιταλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να συμβάλει στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη των αιτούντων άσυλο και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στις εγκαταστάσεις υποδοχής.

Σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε το μήνυμα πως η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει όλα τα κράτη-μέλη που δέχονται πιέσεις, ενώ θα εξακολουθήσει να καταβάλλει προσπάθειες για μακροπρόθεσμες και βιώσιμες ευρωπαϊκές λύσεις. «Η Ιταλία έχει υποστεί ιδιαίτερη πίεση κατά τα τελευταία έτη και η Επιτροπή δεν θα χαλαρώσει τη στήριξη των ιταλικών προσπαθειών όσον αφορά τη διαχείριση της μετανάστευσης και την παροχή καταλύματος σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας» τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και διευκρινίζει πως η χρηματοδότηση θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης, εξασφαλίζοντας επαρκή πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, όποτε χρειάζεται.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει πως από τη χρηματοδοτική βοήθεια θα επωφεληθούν περισσότερα από 42.000 άτομα στις περιφέρειες Εμίλια-Ρομάνια, Λάτσιο, Λιγουρία, Τοσκάνη και Σικελία, με έμφαση στις ανάγκες των ευάλωτων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών.

Με την εν λόγω χρηματοδότηση, η Επιτροπή έχει κινητοποιήσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ ως βοήθεια έκτακτης ανάγκης ώστε να στηρίξει τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ιταλία, ενώ σημειώνεται πως η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης έρχεται να προστεθεί στα 653,7 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί στην Ιταλία στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος 2014-2020 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή