ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το πρακτορείο προπαγάνδας του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους», Amaq, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζονται τέσσερα αγόρια, τα οποία, όπως υποστηρίζεται, βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων στην Τσετσενία, πριν από δύο ημέρες, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση.

Τρία από τα αγόρια κραδαίνουν μεγάλα μαχαίρια και το νεαρότερο κρατάει ένα τηλέφωνο στην οθόνη του οποίου εμφανίζεται η σημαία των τζιχαντιστών.

Μιλώντας ρωσικά, τα παιδιά ορκίζονται πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Η γνησιότητα του βίντεο και η ταυτότητα των παιδιών δεν έχουν επαληθευθεί από το Reuters, αν και οι ηλικίες των αγοριών που εμφανίζονται ταιριάζουν με τις αναφορές τοπικών αξιωματούχων που είπαν ότι οι δράστες ήταν ανήλικοι, ηλικίας 11-17 ετών.

Στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν τη Δευτέρα, μια αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας και μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού τμήματος, οι τέσσερις δράστες έπεσαν νεκροί από σφαίρες, ο πέμπτος βρίσκεται σε νοσοκομείο, αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορείο ειδήσεων.

Στο βίντεο τα παιδιά συστήνονται «Μουτζαχεντίν του Καυκάσου» και απειλούν με επιθέσεις εναντίον των άπιστων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ