«Αλμα πρόκρισης» της ΑΕΚ στη Βουδαπέστη

«Αλμα πρόκρισης» της ΑΕΚ στη Βουδαπέστη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Χάρη στη νίκη της επί της Βίντι με 2-1 στη Βουδαπέστη το βράδυ της Τετάρτης, η πρωταθλήτρια Ελλάδας απέκτησε ξεκάθαρο πλεονέκτημα πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Εφόσον «σφραγίσει» το εισιτήριο στη ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ (ώρα έναρξης 22.00), τότε θα αγωνιστεί στους ομίλους για πρώτη φορά από την περίοδο 2006-07 και συνολικά για πέμπτη στην ιστορία της.

Στο 23’ λεπτό του αγώνα της Βουδαπέστης, η Βίντι υποχρεώθηκε να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Χούστι με κόκκινη κάρτα. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Δίχως άλλο, κύλησε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο για την ελληνική ομάδα.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπακασέτας πανηγύρισε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Ωστόσο, ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 54’ και έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες. Η Βίντι κατάφερε να μειώσει στο 67’ με γκολ του Λάζοβιτς ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

ΒΙΝΤΙ: Κοβάτσικ, Φιόλα, Γιούχας, Βινίσους, Στοπιρά, Χάτζιτς, Νέγκο, Νικόλοφ (54’ Στσέποβιτς), Χούστι, Κόβατς, Λάζοβιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66’ Αλεφ), Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (82’ Λόπεζ), Λιβάγια, (86’ Πόνσε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή