Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις διεθνείς αγορές

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις διεθνείς αγορές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητα έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τραπεζικές μετοχές να προσφέρουν στους επενδυτές τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,03%, στις 384,02 μονάδες. Στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με (+0,1%), σημειώνοντας άνοδο για τέταρτη φορά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις και αντισταθμίζοντας εν μέρει την πτώση ολόκληρης της προηγούμενης εβδομάδας. Εξορυκτικές εταιρείες με μεγάλη κεφαλαιοποίηση και πετρελαϊκές εταιρείες ήταν οι κερδισμένες της συνεδρίασης. Με μικρή άνοδο έκλεισε στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,1%.

Στο Παρίσι ο δείκτης Cac 40 είχε κερδοφόρο συνεδρίαση, κλείνοντας με άνοδο 0,2%. Από την αρχή του 2018, ο Stoxx Europe 600 έχει υποχωρήσει κατά 1,3%, ο Dax κατά 4,1% και o Ftse 100 κατά 1,5%. Αντιθέτως, ο Cac 40 καταγράφει άνοδο 2,1% από την αρχή του έτους, άνοδος που ωχριά όμως απέναντι στο +7,2% που εμφανίζει ο S&P 500, ο οποίος πέτυχε νέο ιστορικό υψηλό την Τρίτη και χθες συμπλήρωσε 113 μήνες χωρίς πτώση μεγαλύτερη του 20% (βλ. σελ. 32). Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,16% για πέμπτη συνεχόμενη μέρα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,1590, ενώ είχε κλείσει την Τρίτη στο 1,1571. Το ευρώ έχει ενισχυθεί κατά 1,7% έναντι του δολαρίου από την αρχή της εβδομάδας, ωστόσο έχει υποχωρήσει κατά 3,6% από την αρχή του 2018.

Στη Wall Street ενισχύονταν οι τέσσερις από τους 11 κύριους κλάδους του δείκτη S&P 500, με τις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών να ενισχύονται κατά 1,17%, χάρη στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου λόγω πτώσης των αμερικανικών αποθεμάτων. Αντιθέτως, ο βιομηχανικός κλάδος υποχωρούσε κατά 0,6%, εξαιτίας της αβεβαιότητας στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Παράλληλα, οι επενδυτές προσπαθούσαν να εκτιμήσουν κατά πόσον η καταδίκη ενός στενού πρώην συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου Τραμπ και η παραδοχή του πρώην δικηγόρου του πως είναι ένοχος για την παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικής καμπάνιας, θα πλήξουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις ενδιάμεσες εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου. Χθες αργά το βράδυ, ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,04%, ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,23%, αλλά ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,36%. Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχυόταν κατά 3,07%, στα 74,86 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή