Μήνυση κατά Τόσκα για την εγκληματικότητα

Μήνυση κατά Τόσκα για την εγκληματικότητα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βίαιη επίθεση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου, Μιλτιάδη Ατζάμογλου, τα ξημερώματα της 20ής Αυγούστου, σε δημόσιο χώρο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς από το 2017 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τη ραγδαία αύξηση της παραβατικότητας στη Μύκονο, ζητώντας ενίσχυση του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ετσι, χθες το πρωί, κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μήνυση κατά του τ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονο. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», δήλωσε εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου ο κ. Κουκάς. «Εχω αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα προς όλους τους αρμόδιους και σε όλους τους τόνους. Αλλά μάταια, καθώς, ως φαίνεται, απευθυνόμουν σε ώτα μη ακουόντων! Η βίαιη και άνανδρη επίθεση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου ξεπέρασε κάθε όριο. Και ειλικρινά αναρωτιέμαι, τι θα πρέπει να συμβεί για να ασχοληθούν σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ;».

Ο πληθυσμός της Μυκόνου το καλοκαίρι εκτοξεύεται στις 150.000 – 200.000, ενώ ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί δεν ξεπερνά τους 40. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο δήμαρχος Μυκόνου είχε καταθέσει σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Σύρου, ενώ στα τέλη Ιουλίου, από κοινού με τον δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο Ζώρζο, είχαν απευθύνει έκκληση προς τον πρωθυπουργό για στελέχωση των σωμάτων ασφαλείας στα δύο νησιά. Οπως ανέφεραν οι δύο δήμαρχοι –τους τελευταίους μήνες οι κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο, με τους διαρρήκτες να έχουν αποθρασυνθεί λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης– καταγράφεται απροκάλυπτη διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, αλλά και δράση οργανωμένων ομάδων Ρομά που επιδίδονται σε σειρά αδικημάτων.

Μετά τη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο δήμαρχος Μυκόνου είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση ζητώντας να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στη Μύκονο. Οπως τόνισε, ο δήμος είναι σε θέση να διασφαλίσει χώρους διαμονής, καθώς και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους επιπλέον αστυνομικούς. «Δεν είναι δυνατόν να αναγκάζονται δήμαρχοι να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να διασφαλίσουν το αυτονόητο, την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή