Ανοιξε ο δρόμος για τον Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό

Ανοιξε ο δρόμος για τον Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεσε και το τελευταίο τυπικό εμπόδιο για την είσοδο του Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την απόφαση της Γ.Σ. των μετόχων να τροποποιηθεί το άρθρο 10 του καταστατικού και να εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται η απόκτηση μετοχών από πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν απομένει πλέον παρά να προχωρήσει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, μέσω νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί αύριο, μία μέρα μετά το κλείσιμο της τρέχουσας ΑΜΚ, ύψους 20 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή έχει καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό της από τον Γιάννη Αλαφούζο, καθώς πέρα από τα μετρητά που έχει καταβάλει, οι κοινές ομολογίες του ομολογιακού δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς θα μετατραπούν σε μετοχές, όπως αποφασίστηκε χθες από τη Γ.Σ. Η νέα ΑΜΚ θα προκηρυχθεί αύριο και στο διάστημα που θα κρατήσει, θα πρέπει ο κ. Πιεμπονγκσάντ να την καλύψει ανάλογα με τη συμφωνία που έχει κάνει με τον κ. Αλαφούζο, η πλευρά του οποίου εμφανίζεται σίγουρη πως το ασιατικό fund θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ θα εκλεγεί από την επόμενη Γ.Σ. που θα προκηρυχθεί, έπειτα από 22 εργάσιμες ημέρες.

• Βέργος και Καμπετσής υπέγραψαν τριετή συμβόλαια και ανακοινώθηκαν το βράδυ από την ΠΑΕ, με τον πρώτο να διαλέγει το Νο 20 στη φανέλα του και τον δεύτερο το Νο 99. Και οι δύο δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι από τη νέα προοπτική στην καριέρα τους και ότι θα κάνουν το καλύτερο για να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Ο Καμπετσής, μάλιστα, έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση στο Κορωπί.

• Στον Πανιώνιο δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό ο Μανθάτης, που ήταν στο στόχαστρο των «πρασίνων» εάν έμενε ελεύθερος.

• Φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Ανατ. Αττικής θα δώσει στις 8 Σεπτεμβρίου ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή