Θετικό αφήγημα από Κυρ. Μητσοτάκη

Θετικό αφήγημα από Κυρ. Μητσοτάκη

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι στην εκτός ορίων όξυνση, ναι στον θετικό λόγο που θα εστιάζει στην επόμενη μέρα της χώρας, είναι το μότο της Πειραιώς στον απόηχο της Ιθάκης. Είναι η επόμενη μέρα, την οποία παρέλειψε από το διάγγελμά του ο Αλ. Τσίπρας, έλεγαν στη Ν.Δ., προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Σε αυτό, εξάλλου, σκοπεύει να εστιάσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, εξειδικεύοντας τις προτάσεις του και το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. ενόψει της ΔΕΘ.

Τυχαίες δεν είναι ούτε δύο επισημάνσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη χθεσινή συνάντησή του με μέλη της ομάδας πόλο εφήβων που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως έμμεση απάντηση στον πρωθυπουργό: ότι η σκληρή δουλειά και η επιβράβευσή της είναι από τις αξίες που πρέπει να υιοθετηθούν καθολικά για να πάει μπροστά η χώρα, διότι «συνδέεται με την αξιοκρατία που τόσο απουσιάζει από την Ελλάδα». «Οπως εσείς προφανώς δεν μπήκατε στην εθνική ομάδα με μέσο, αλλά με βάση τα προσόντα σας, σας εγγυώμαι ότι και εγώ έτσι θα επιλέξω τους συνεργάτες μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης στους αθλητές. Πρόσθεσε, δε, ως προφανέστατη αιχμή κατά του πρωθυπουργού ότι η ευγενής άμιλλα είναι κεντρικό συστατικό της πολιτικής: «Είναι το λεγόμενο fair play που πρέπει να διδάσκεται ήδη από το σχολείο. Διότι ήδη από κει πρέπει να μαθαίνει κανείς όχι μόνο πώς να κερδίζει, αλλά κυρίως ότι στο παιχνίδι υπάρχει και η ήττα, από την οποία αντλούμε σχεδόν πάντα τα χρησιμότερα μαθήματα».

Οι επισημάνσεις είναι ενδεικτικές της ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Πειραιώς για τον διχαστικό λόγο που υιοθέτησε και πάλι ο κ. Τσίπρας με φόντο το Βαθύ. Και αυτό, διότι για τη Ν.Δ. το ύφος του πρωθυπουργικού διαγγέλματος δεν είναι παρά η επιβεβαίωση του πανικού στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση και της αγωνίας της να επανασυσπειρώσει το κομματικό της ακροατήριο. Η ακραία πόλωση είναι ένα γήπεδο στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να παίξει, παρά μόνον αν του επιτεθούν. Η Ν.Δ., που βρίσκεται μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια «κοκορομαχία» και στη μάχη της λάσπης, όπου επιδιώκει να τη ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της Ν.Δ. και στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Κακή εικόνα»

«Η παρουσία του πρωθυπουργού όχι απλώς θετικό μήνυμα δεν διαχέει, αλλά αποτελεί και μια πολύ στενάχωρη και κακή εικόνα για το εσωτερικό και το εξωτερικό. Ηταν ένα κήρυγμα απόλυτης μισαλλοδοξίας στα όρια της φαιδρότητας», σημείωσε ο Ν. Δένδιας (Ρ/Σ ΣΚΑΪ), τονίζοντας ότι η Ν.Δ. έχει «εθνική υποχρέωση» να μην πέσει στην παγίδα αυτού του τύπου της όξυνσης. «Εγώ είδα τον κ. Τσίπρα με καψαλισμένα τα φτερά. Είδα έναν άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει κανένα όραμα για την Ελλάδα του αύριο», σημείωσε από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη (Real Fm).

Κόντρα «στον αέρα» με τον Ν. Ξυδάκη είχε χθες ο Αδ. Γεωργιάδης (στον ρ/σ 247) με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. ότι ο πρωθυπουργός είναι «ό,τι πιο χυδαίο και τοξικό έχει εμφανιστεί στην πολιτική ζωή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» («αυτά τα έλεγαν οι ναζί», σχολίασε σχετικά ο κ. Ξυδάκης). «Διευκρίνισα ότι εξαιρώ τη χούντα, αλλά διάφοροι ΣΥΡΙΖαίοι είπαν ότι ξέπλυνα τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό», σημείωσε χθες ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «όπου κυβέρνησε η Αριστερά είτε θρηνούμε αίμα είτε φτώχεια» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει κάνει προσπάθεια να έρθει στο πλαίσιο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά κουβαλάει το παρελθόν του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή