Με χρήση του όρου «Μακεδονία» τα αμερικανικά συγχαρητήρια προς Ντιμιτρόφ

Με χρήση του όρου «Μακεδονία» τα αμερικανικά συγχαρητήρια προς Ντιμιτρόφ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρησιμοποιώντας καθολικά τον όρο «Μακεδονία» ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wess Mitchel χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία των Πρεσπών λίγο μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της FYROM Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Mitchell εξήρε το ρόλο του Ντιμιτρόφ ως αρχιτέκτονα της Συμφωνίας, επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη συμφωνία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη γείτονα και μετέφερε την προσδοκία του Μάικ Πομπέο να υποδεχθεί τη «Μακεδονία» στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department μετά τη συνάντηση Πομπέο – Ντιμιτρόφ, σημειωνόταν η στήριξη της αμερικανικής πλευράς στη συμφωνία των Πρεσπών, «η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ως ‘Βόρεια Μακεδονία’».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ,  ο Μ. Πομπέο τον συνεχάρη για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη «’Μακεδονία’» και την Ελλάδα».

Στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα εφαρμογής της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του δημοψηφίσματος του Σεπτεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή