Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά

Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά

10' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρέσκα, σπαρταριστά ψάρια, κομψές και κοσμοπολίτικες γωνιές, αμυγδαλωτά, cult στέκια για φαγητό και ποτό, απίθανα ηλιοβασιλέματα! Και πεντανόστιμα ντόπια καλαμάρια.  

Καφές Βενετίας στον Ίσαλο / Καφές έξοχος, ειδική παραγγελία, από το Caffe del Doge της Βενετίας, τέια του Οίκου Mariage Frères, εκλεκτά ελληνικά μέλια και επώνυμες μαρμελάδες Γεωδή. Γι’ αυτά ξεχωρίζει το μαγαζί που βρίσκεται λίγα μέτρα από εκεί όπου δένουν τα δελφίνια, με όμορφη θέα στα δεξιά του λιμανιού, στη Σχολή Καλών Τεχνών και στο αρχοντικό Κουντουριώτη. Ανοιχτό από το πρωί για θαυμαστά πρωινά, μέχρι αργά τη νύχτα για ποτό, αλλά και κλαμπ σάντουιτς, ομελέτες, ζυμαρικά και άλλες νοστιμιές. Προσιτές τιμές και εξαιρετικό σέρβις.

Τ/22980-29.661. Ανοιχτά από τις 07.30.


Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-1Βουτήματα μόκα, ταχίνι και καρύδι/σταφίδα στον Φούρνο.

 

Βουτήματα για κάθε γούστο, στον «Φούρνο» / Βρίσκεται δίπλα στον Πειρατή και, εκτός από εξαιρετικό χωριάτικο ψωμί, θα βρείτε βουτήματα για όλα τα γούστα (μόκα, ταχίνι, καρύδι/σταφίδα), νόστιμα κέικ και μαρμελάδες σπιτικές. 

Τ/22980-52.405.


Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-2Απολαυστικός ίσκιος στην Ξερή Ελιά

Ξερή Ελιά, με ιστορία / Ταβέρνα ιστορική, που τη διευθύνει η νεότερη γενιά μιας από τις παλιές οικογένειες του νησιού, οι Ντούσκοι. Κάτω από τον παχύ ίσκιο της μουριάς, στην αυλή του, θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα μαγειρευτά πιάτα (δοκιμάστε γίγαντες), καλά κρεατικά της ώρας, αλλά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Το σέρβις ευγενικό και έμπειρο. Η Ξερή Ελιά βρίσκεται στο κέντρο της Ύδρας, λίγα στενά πιο πάνω από το λιμάνι, και το όνομά της ενέπνευσε τον Υδραίο στην καρδιά Λέοναρντ Κοέν να ονομάσει έτσι ένα από τα ανέκδοτα τραγούδια του.

Τ/22980-52.886.


Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-3Στο Amalour επικρατεί το αδιαχώρητο κάθε βράδυ

Amalour, για ξενύχτια / Στέκι για ποτό και κοκτέιλ, ίσως το κλασικότερο της Ύδρας, με θαμώνες ένα ετερόκλητο πλήθος κάθε ηλικίας, εθνικότητας και στιλ. Μετά τα μεσάνυχτα επικρατεί το αδιαχώρητο και ο κόσμος σκορπίζει στα πεζούλια και στα σκαλιά, οπουδήποτε μπορεί, αρκεί να απολαμβάνει το ποτό του ακούγοντας τις funky μουσικές και να έχει πρόσβαση στην περαντζάδα. Αν το επισκεφτείτε νωρίτερα, η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο ήσυχη. Πάντως, το σέρβις παραμένει ταχύτατο ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες, που δεν χωράς ούτε να περάσεις. Ανοιχτά από το βραδάκι και μετά.

Τ/697-74.61.357.


Το φρεσκότερο ψάρι στην Ύδρα / Σε νησί βρίσκεστε, θα λαχταρήσετε να φάτε φρέσκο ψάρι. Αν το κατάλυμά σας διαθέτει κουζίνα, κάντε μια βόλτα νωρίς το πρωί στο λιμάνι και αναζητήστε το καΐκι του Μιχάλη. Με τον γιο του φέρνουν, καθημερινά, ολόφρεσκα ψάρια. Τώρα το καλοκαίρι θα βρείτε σκορπίνες, μπακαλιαράκια και βραστόψαρα, όλα ό,τι πρέπει για πεντανόστιμες ψαρόσουπες. Το καΐκι του Μιχάλη αράζει δίπλα στα θαλάσσια ταξί. ~ Κρεοπωλείο Γούναρη Θα βρείτε κατσικάκια και αρνάκια ντόπια, ενώ τα υπόλοιπα κρεατικά έρχονται από την απέναντι Πελοπόννησο, κυρίως από την Αρκαδία και την Κορινθία.

Λιμάνι, Τ/22980-53.547.


Ανεμώνη, για αμυγδαλωτά / Είναι η σπεσιαλιτέ αυτού του οικογενειακού ζαχαροπλαστείου – πάρτε και μαζί σας φεύγοντας, για πεσκέσι. Στην ωραία βεράντα θα πιείτε καφεδάκι συνοδεία χειροποίητου παγωτού. Ανοιχτά από το πρωί.

Τ/22980-53.136.


Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-4Νησιωτική ατμόσφαιρα στο Caprice

Caprice, για ιταλιάνικη πίτσα / Η ζύμη είναι λεπτή και τραγανή, ψημένη με τον ιταλιάνικο τρόπο. Τα υλικά συνδυασμένα σοφά, δίχως υπερβολές και ακρότητες. Γενικά, μιλάμε για την καλύτερη πίτσα στο νησί, αν και θα δοκιμάσετε επίσης νοστιμότατα φρέσκα ζυμαρικά αλλά και χειροποίητα γλυκά, όπως το υδραίικο αμυγδαλωτό με παγωτό και μαρμελάδα. Δεν είναι όμως μόνο οι γεύσεις, αλλά και ο χώρος που κάνουν το Caprice να ξεχωρίζει. Ήρεμο, απόμερο και ρομαντικό, ό,τι πρέπει για ραντεβού για δύο. Ανοιχτά από τις 17.00 και μετά.

Τ/22980-52.454.


Παγωτό στο Cool Mule / Στο «Κρύο Μουλάρι» θα βρείτε χειροποίητο τζελάτο. Δοκιμάστε τον μπακλαβά, την κανέλα, το σορμπέ μαύρη σοκολάτα. Ανοιχτά από το πρωί.

Τ/22980-52.100.


Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-5Το εξαίσιο ηλιοβασίλεμα στο Sunset

Στο Sunset, για ηλιοβασίλεμα / Πάνω από την Υδρονέτα βρίσκεται το σημείο όπου θα συνδυάσετε κεφάτη και δημιουργική κουζίνα με εξαίσιο ηλιοβασίλεμα. Εποχικότητα και εντοπιότητα στα μαγειρέματα, συνδυασμοί με φαντασία, απλές και χωρίς περιττές ακροβασίες γεύσεις, ενημερωμένη λίστα κρασιών και πολιτισμένη, κο/μψή ατμόσφαιρα. Το σέρβις γρήγορο και όπως πρέπει. Από ψάρια και πίτες μέχρι μαγειρευτά και λαδερά. Εδώ θα απολαύσετε τον καφέ σας από νωρίς το πρωί, αλλά η «ώρα αιχμής» είναι όταν δύει ο ήλιος. Ανοιχτά από τις 12.00.

Τ /22980-52.067.   


Loulous – Αφοί Καλαμαρά / Στη δροσερή σκιά της παλιάς αυτής ταβέρνας θα δοκιμάσετε τίμια σπιτική κουζίνα.Οικεία μαγειρευτά, απολαυστικές σαλάτες και πιάτα με καλό ψάρι.  Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

Τ/22980-52.018.


Γραβιέρα Τραχειάς στου Μπεξή / Ανεβαίνοντας το στενό από το λιμάνι προς τη Μονή, θα σταματήσετε στο σούπερ μάρκετ του Μπεξή για να προμηθευτείτε φρούτα ή ζουμερές ντομάτες για την παραλία, φερμένα όλα από την Πελοπόννησο. Μην παραλείψετε όμως να αγοράσετε και γραβιέρα Τραχειάς, νοστιμότατη και βουτυράτη, που θα συνοδεύσετε με παξιμάδια της περιοχής για νόστιμα σνακ εντός και εκτός παραλίας. Οι Υδραίοι έρχονται εδώ για να αναζητήσουν γκουρμεδιές – κάτι ξέρουν.

Τ/22980-52.283.


Η γκουρμέ Ωραία Υδρα / Για κάτι πραγματικά ξεχωριστό, θα κάνετε μια επίσκεψη στο σχετικά νέο «Εστιατόρειον Ωραία Υδρα», εκεί όπου άλλοτε βρισκόταν η Ψαροπούλα. Πίσω από το ενδιαφέρον μενού βρίσκεται μια ομάδα νέων μαγείρων και σεφ που πειραματίζονται με φρέσκες ιδέες, πάνω σε ελληνικές συνταγές. Δοκιμάστε μακαρονάδα με μύδια και πετροσωλήνες, τόνο αλά πουτανέσκα με αλμύρα, κροκέτες ψαριού με μους σκορδαλιάς, χορταστική παέγια με ανάμεικτα θαλασσινά αλλά και ψάρια σαβόρε με λαχανικά μπριάμ. Αν σας αρέσουν οι ωμές «ψημένες» γεύσεις στο ψάρι, δοκιμάστε μπαρμπουνάκι ολόφρεσκο σεβίτσε. Διαλέξτε κρασί από μια προσεγμένη κάβα, εμφιαλωμένο από το κτήμα μιας εκ των συνιδιοκτητριών. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

Τ/22980-52.556.


Κοκτέιλ στον cult Πειρατή / Εδώ τα κοκτέιλ είναι όσα γνωρίζετε και όσα θέλετε να μάθετε μα δεν το ξέρατε. Κάποια από αυτά είναι φτιαγμένα με βάση ελληνικά ποτά, όπως τσίπουρο ή μαστίχα. Γενικά, τα ποτά είναι εξαιρετικά, φτιαγμένα όπως πρέπει. Η ατμόσφαιρα παλιά και με cult αύρα και η τοποθεσία ό,τι πρέπει για να χαζέψετε την κίνηση στο λιμάνι και την περαντζάδα. Το πρωί θα απολαύσετε τον καφέ και το βράδυ, εκτός από τα ποτά και τα κοκτέιλ, αν πεινάσετε, θα δοκιμάσετε καλοφτιαγμένα πιάτα: ζυμαρικά, σάντουιτς, σαλάτες κ.ά. Αποφύγετέ το το μεσημέρι, λόγω ζέστης. Βρίσκεται στο λιμάνι, μετά το άγαλμα του Κουντουριώτη. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τ/22980-52.711.


Στο Μanna τρώμε έθνικ / Ξεχωρίζει από τα περισσότερα στέκια για φαγητό, καθώς είναι επικεντρωμένο σε έθνικ γεύσεις από όλο τον κόσμο. Συμπαθητική προσπάθεια, που έχει μέλλον. Στα συν, το πολύχρωμο και εξωτικό ντεκόρ. Αν δεν σας ενοχλεί, αργά το βράδυ επικρατεί στον χώρο η μουσική από το Amalour, που βρίσκεται δίπλα. Ανοιχτά από τις 13.00.

Τ/22980-53.775. 


Υδρονέτα / Βρίσκεται σε σημείο που δεν μπορεί παρά να την κάνει να γεμίζει με κόσμο από νωρίς το πρωί. Είτε για να βουτήξεις στο νερό από την εξέδρα, είτε για να συνδυάσεις καφέ με μπάνιο, είτε για να χαζέψεις το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα το απόγευμα. Κάποιοι το πάνε σερί: το μεσημέρι άλλωστε τσιμπολογάς κάτι και απολαμβάνεις και μια παγωμένη μπίρα. Το βράδυ μετατρέπεται σε καλό κλαμπ, με κλασικά ποτά και κοκτέιλ και μουσική φερμένη από το Ministry of Sound του Λονδίνου. Η Υδρονέτα βρίσκεται δίπλα στη διάσημη σπηλιά. Ανοιχτά από το πρωί.

T/22980-54.160.


Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-6Ολόφρεσκα ψάρια στην Ψαροπούλα

Η διαχρονική Ψαροπούλα / Χρωστά το όνομά της στη φήμη της για τα πιο φρέσκα ψάρια. Δικαίως, δεν θα δοκιμάσετε αλλού φρεσκότερα, αν και το μενού περιλαμβάνει επίσης μαγερευτά, ψητά της ώρας αλλά και ζυμαρικά. Το ψάρι ωστόσο είναι το δυνατό της σημείο. Θα τη βρείτε στην πιο πρόσφατη θέση της, ανεβαίνοντας τα σκαλάκια δίπλα στον Πειρατή, σε έναν εξώστη με υπέροχη θέα. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

Τ/22980-52.573.


«Καραμέλα»: για παγωτό αμυγδαλωτό / Το υδραίικο αμυγδαλωτό είναι το τοπικό, εξαιρετικό γλύκισμα. Στην Καραμέλα όμως θα το δοκιμάσετε και με τη μορφή καλοφτιαγμένου, μερακλίδικου παγωτού, και η γεύση του πραγματικά θα σας εκπλήξει. Το σχετικά νέο αυτό ζαχαροπλαστείο το έχει αναλάβει η ομάδα της Ωραίας Ύδρας και ακολουθείται ανάλογη φιλοσοφία. Βρίσκεται στον δρόμο για τον Οίκο Αμυγδαλωτών Τσαγκάρη. Ανοιχτά από το πρωί.

Τ/6940-206.510.


Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-7Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στο Castello

Castello / Βρίσκεται στο Καμίνι, στην παραλία του, σε ένα παλιό λιοτρίβι που έχει διαρρυθμιστεί γουστόζικα σε café-bar-restaurant. Το μενού προτείνει πιο ελαφριές και casual γεύσεις το μεσημέρι και πιο στιβαρές το βράδυ. Όλα είναι κομψά και προσεγμένα, από τη λίστα κρασιών και κοκτέιλ μέχρι τις πολυτελείς ξαπλώστρες στην αμμουδιά μπροστά από το κατάστημα, όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας όλη μέρα, όσο κάνετε τις βουτιές σας, με εξαιρετικές μουσικές επιλογές στα ντεκ, ανάλογες με το ύφος του μαγαζιού.Γενικά, το στιλ δείχνει γούστο και μεράκι και το Castello θα μπορούσε να βρίσκεται σε μία από τις πιο κοσμοπολίτικες γωνιές της νησιωτικής χώρας. Ανοιχτό από το πρωί.

Τ/22980-54.101.


Nτόπιο ψάρι στο Μανδράκι / Άλλο ένα μέρος όπου μπορείτε να γευτείτε το ωραιότατο ντόπιο καλαμάρι, μα και φρέσκο ψάρι. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

Τ/22980-52.112.


Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-8Tα καλύτερα αμυγδαλωτά στον οίκο Τσαγκάρη

Οίκος αμυγδαλωτών Τσάγκαρη / Στην εξυπηρέτηση ο σημερινός ιδιοκτήτης, Κυριάκος, και στο εργαστήρι η μαστόρισσα των αμυγδαλωτών, η γλυκύτατη μητέρα του, η κ. Άννα. Τα άλλα γλυκά του είναι κάπως παλιομοδίτικα. Ωστόσο, δεν είχαμε και πολλές ευκαιρίες να τα δοκιμάσουμε, γιατί πάντα επιλέγουμε τα αμυγδαλωτά. Οι Υδραίοι τα λένε ζαχαρο­μπακλαβάδες, λόγω του τετράγωνου σχήματός τους, και συσκευάζονται στο χαρακτηριστικό μπλε μακρόστενο κουτί. Η αχλαδόσχημη εκδοχή του αμυγδαλωτού με το κορδελάκι στην κορυφή είναι πιο δύσκολη στη μεταφορά, αλλά είναι το πιο σύνηθες κέρασμα σε γάμους, βαφτίσια και γιορτές. Ακόμα και στον Πειραιά τα στέλνουν με το δελφίνι αν τα παραγγείλεις. Φυλάξτε τα στην κατάψυξη αν δεν τα φάτε αμέσως. Ξεπαγώνουν και είναι σαν φρέσκα. Ανοιχτά από το πρωί.

Τ/22980-52.314.


Papagalos / Funky, πολύχρωμο καφέ, για breakfast το πρωί, σνακ και καφέ μέχρι το απόγευμα, ποτά το βράδυ. Στον δρόμο για τη σπηλιά, με θέα το λιμάνι, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και το σπίτι της οικογένειας Τσαμαδού, όπου στεγάζεται η Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Ανοιχτά από το πρωί.

Τ/22980-52.626. 


Όμιλος / Εδώ ήταν παλιά η περίφημη Λαγουδέρα του Μπάμπη Μωρέ, από την οποία είχαν περάσει όλοι οι σελέμπριτι που επισκέφτηκαν το νησί τις δεκαετίες ’60-’80. Τώρα λειτουργεί ως μπαρ-εστιατόριο. Το μενού είναι γκουρμέ και φέρει την υπογραφή της Αλεξάνδρας Τακορίδη. Δοκιμάστε την πατάτα γεμιστή με σιψοψημένο αρνάκι, το φρεσκοφτιαγμένο σεβίτσε, τη μακαρονάδα με θαλασσινά. Τα κρασιά και τα κοκτέιλ καλά. Το περιβάλλον εκλεπτυσμένο. Μετά τα μεσάνυχτα, όλο και κάποιο DJ set θα πετύχετε, που κρατάει συνήθως μέχρι το πρωί. το μεσημέρι. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

T/22980-53.800.


Téchne Restaurant & Social / Βρίσκεται στο Αυλάκι, πάνω από την ομώνυμη παραλία, μεταξύ Ύδρας και Καμινίου. Στην κουζίνα ο σεφ (και συνιδιοκτήτης του μαγαζιού) Γιάννης Μιχαλόπουλος, με θητεία σε μεγάλα εγχώρια ξενοδοχεία και σημαντικά εστιατόρια του Λονδίνου. Το μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ντολμαδάκια με καπνιστό γιαούρτι, μαριναρισμένο γαύρο και λεμόνι, σπανακόρυζο με καλαμάρι στη σχάρα, ταραμοσαλάτα, αλλά και μοσχαρίσια πλευρά σιγοψημένη σε μαύρη μπίρα και μέλι! Χειροποίητο παγωτό, εξαιρετικά κοκτέιλ, καφές Taf. Το μαγαζί κούκλα, μέσα-έξω. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

Τ/22980-52.500.


Μετά το μπάνιο στον Βλυχό: 30 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι ή 6-7 λεπτά με το θαλάσσιο ταξί

Μαρίνα / Είναι ενα ταβερνάκι απλό και λιτό, που το προτιμούν οι ντόπιοι. Κάτω από την ανακουφιστική σκιά των πεύκων και με όμορφη θέα, θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά: δοκιμάστε αστακουδάκια, ντόπια ψάρια, νόστιμο μαρινάτο γαύρο, αλλά και λαδερά και αρκετά μαγειρευτά πιάτα που εμπλουτίζουν το μενού, όταν το νησί γεμίζει κόσμο. Βρίσκεται πάνω στον βράχο, στον κολπίσκο όπου δένουν τα θαλάσσια ταξί για Βλυχό.

Τ/22980-52.496.


Ενάλιον / Ιδανικό σημείο όχι μόνο για το πρώτο κοκτέιλ μετά τις απογευματινές βουτιές στον Βλυχό, αλλά και για να χορτάσετε την πείνα σας με ζυμαρικά, ψάρια και μαγειρευτά πιάτα.  Ανοιχτά από το πρωί.

Τ/22980-53.455.


Φαγητό στο Καμίνι: 15 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι ή 3 λεπτά με το θαλάσσιο ταξί.

Ύδρα: Κάθε γωνιά και νοστιμιά-9Η Κονδυλένια ιδανική για μετά το μπάνιο

Κοντυλένια / Είναι ο ιδανικός προορισμός για μετά το πρωινό ή απογευματινό μπάνιο στο Καμίνι. Η θέα είναι θαυμάσια: γραφικό λιμανάκι και μπροστά το νησάκι του Άη Νικόλα. Το μενού έχει φρεσκότατο γαριδάκι Κοιλάδας από την Αργολίδα, χταποδάκι, ορεκτικά, γευστική φάβα και ταραμοσαλάτα, αλλά και καλαμάρια ντόπια, που ο ιδιοκτήτης τα μαζεύει καιρό πριν, τα καταψύχει και τα σερβίρει ωραιότατα μαγειρεμένα. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.


Χριστίνα / Γρήγορο και ευγενικό σέρβις και κλασικό φαγητό ταβέρνας: μαγειρευτά, λαδερά, ψητά ψάρια, θαλασσινά και κρεατικά. Καλό τηγάνι. Την προτιμούν ντόπιοι. Αυτοσχέδια γλέντια το βράδυ.  Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

Τ/22980-53.516.


Πευκάκι / Μεζεδάκια ό,τι πρέπει για μετά τις βουτιές (κάποιες από αυτές σε βράχια λίγα μέτρα πιο μακριά από το μαγαζί). Θα δοκιμάσετε γαύρο μαρινάτο, παξιμαδάκια με πιπεροσαλάτα, κεφτέδες, ρεβιθοσαλάτα και άλλες λιχουδιές.  Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

Τ/22980-52.701.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή