Διαταραγμένος ο άνδρας που σκότωσε μητέρα και αδελφή στο Παρίσι

Διαταραγμένος ο άνδρας που σκότωσε μητέρα και αδελφή στο Παρίσι

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο άνδρας που σκότωσε τη μητέρα του και την αδελφή του σήμερα στην Τραπ είχε «σημαντικά» ψυχιατρικά προβλήματα και το προφίλ του ταιριάζει περισσότερο με εκείνο ενός «διαταραγμένου» παρά «κάποιου που είχε αναλάβει δέσμευση» έναντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Ήταν μάλλον μια πλευρά ανισορροπίας παρά κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε για παράδειγμα να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ από την Τραπ.

Ένας άνδρας με μαχαίρι σκότωσε σήμερα τη μητέρα και την αδελφή του στο παρισινό προάστιο Τραπ και τραυμάτισε σοβαρά ένα τρίτο άτομο.

Ο νεαρός άνδρας, που σκότωσε τα θύματά του εν μέση οδό προτού καταφύγει σε ένα σπίτι, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αργότερα από την αστυνομία, όταν έφυγε από το σπίτι εκείνο και έτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών με απειλητικό τρόπο, δήλωσε αστυνομική πηγή.

«Η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε… το άτομο εξουδετερώθηκε και είναι νεκρό», ανέφερε στο Twitter η τοπική νομαρχία.

Με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης, Amaq, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση χωρίς όμως να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προτού επιβεβαιωθεί ότι τα θύματα ήταν συγγενείς του επιτιθέμενου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), ωστόσο η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

«Οι λόγοι πίσω από την επίθεση και το προφίλ [του δράστη] δεν είναι ακόμη γνωστοί και ερευνώνται», δήλωσε άλλη πηγή.

Δικαστική πηγή δήλωσε πως δεν έχει ζητηθεί ακόμη από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού. Δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι έχουν φύγει από την πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων για τη Συρία.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, στην πρώτη ομιλία του έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν να μάχονται παρά τις πρόσφατες ήττες, σύμφωνα με ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε χθες στον «ειδησεογραφικό» ιστότοπο al Furqan της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή