BLANCPAIN Fifty Fathoms Grande Date

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τότε που εμφανίστηκε στο προσκήνιο η νέα γενιά των καταδυτικών Fifty Fathoms της Blancpain, το 2007, έφερε την ένδειξη της ημερομηνίας στη θέση ώρας 4. Τώρα, για πρώτη φορά, ο ελβετικός οίκος παρουσιάζει ένα μοντέλο με πολύπλοκη ένδειξη ημερομηνίας η οποία είναι μεγάλου μεγέθους, δηλαδή με δύο δίσκους που εμφανίζονται σε διπλό παράθυρο στο 6 (εξού και το Grande Date) και η αλλαγή της γίνεται ακαριαία.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Grande Date-1

Ο μηχανισμός της μεγάλης ημερομηνίας της Blancpain χρησιμοποιείται σε αρκετά μοντέλα της κλασικής συλλογής Villeret. Εκτός από την εξαιρετική ευκρίνεια της ένδειξης λόγω το μεγάλου μεγέθους των αριθμών, είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να πραγματοποιεί την αλλαγή της ημερομηνίας στιγμιαία τα μεσάνυχτα, χωρίς να επιβαρύνει ενεργειακά το σύστημα κίνησης των τροχών του ρολογιού. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα είναι εμφανή στο νέο Fifty Fathoms Grande Date. Το ευμέγεθες διπλό παράθυρο έχει τοποθετηθεί στη θέση ώρας 6 και η ένδειξη ρυθμίζεται μέσω της κορόνας.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Grande Date-2

Στεγανή μέχρι 300 μ. βάθος, η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 45 mm, πάχος 16,27 mm, είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο με ωραίο σατινέ φινίρισμα και είναι εξοπλισμένη με την παραδοσιακή καταδυτική στεφάνη των Fifty Fathoms, που περιστρέφεται προς μία μόνο κατεύθυνση. Έντονα καμπυλωτή, η στεφάνη καλύπτεται από κρύσταλλο ζαφειριού, ένα υλικό εξαιρετικής σκληρότητας (μόνο το διαμάντι το ξεπερνά), το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικό στα χτυπήματα και δεν χαράζει.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Grande Date-3

Το ρολόι κρύβει στο εσωτερικό του έναν αυτόματο μηχανισμό βασισμένο στον Blancpain Calibre 1315, 100% κατασκευασμένο in-house, όπως όλοι οι μηχανισμοί της Blancpain. Διαθέτει τρία βαρέλια που του εξασφαλίζουν πέντε ημέρες ενεργειακής αυτονομίας ενώ ένα αντι-μαγνητικό ελατήριο από πυρίτιο προστατεύει τον μηχανισμό από τα μαγνητικά πεδία και έτσι δεν χρειάζεται να υπάρχει εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο. Μία άποψη του μηχανισμού προσφέρει το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Grande Date-4

Και επειδή πρόκειται για ένα ρολόι προορισμένο να εξερευνά τους βυθούς, το νέο Fifty Fathoms Grande Date αγκαλιάζει τον καρπό με ένα λουράκι από αδιάβροχο καμβά ενώ διατίθεται και με λουράκι τύπου NATO.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Grande Date-5

Περισσότερες πληροφορίες για την Blancpain εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή