Ρωσία: Απρόθυμες οι ΗΠΑ για διάλογο πριν τη συνάντηση Μπόλτον-Πατρούσεφ στη Γενεύη

Ρωσία: Απρόθυμες οι ΗΠΑ για διάλογο πριν τη συνάντηση Μπόλτον-Πατρούσεφ στη Γενεύη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την ελπίδα ότι ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ και ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον θα συζητήσουν όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων, παρά την απροθυμία της Ουάσιγκτον για διάλογο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ πριν από την έναρξη της συνάντησης των δύο ανδρών στην Γενεύη, που είναι η πρώτη υψηλού επιπέδου μετά τη συνάντηση κορυφής των προέδρων των δύο χωρών στο Ελσίνκι.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο αναμένει ότι η συνάντηση αυτή στη Γενεύη, θα προσφέρει την δυνατότητα «να συζητηθούν για μια ακόμη φορά όλα τα γνωστά ζητήματα» που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και «να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τα θέματα εκείνα, στα οποία οι συνάδελφοί μας μπορεί να επιδείξουν κάποια προθυμία για διάλογο».

Τα θέματα που θα συζητήσουν Πατρούσεφ και Μπόλτον είναι οι διμερείς σχέσεις υπό το φως των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η διευθέτηση της κρίσης στη Συρία και την Ουκρανία και η επανέναρξη του διαλόγου στα ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή