Ιθάκη, ανασχηματισμός, ΔΕΘ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τυπική έξοδος από το τρίτο μνημόνιο –αυτό που έχει τη σφραγίδα των Συρανέλ και ας μην αποδέχονται την ιδιοκτησία του– σηματοδότησε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Οποτε και να διεξαχθούν οι εκλογές, τον Μάιο του 2019 το πιθανότερο. Υπό αυτήν την έννοια, η παράσταση της Ιθάκης ήταν το πρώτο κεφάλαιο του εκλογικού οδηγού της κυβέρνησης, θα ακολουθήσει το δεύτερο με τον ανασχηματισμό, μάλλον την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί με το τρίτο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Από την Ιθάκη ο Αλ. Τσίπρας έδωσε με απολύτως ξεκάθαρο τρόπο τη γραμμή. Πώς δηλαδή θα κινούνται, θα συμπεριφέρονται και θα ρητορεύουν τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ από τώρα ώς τις εκλογές. Οχι ότι υπήρχε καμία αμφιβολία από πριν ότι η γραμμή θα βασιζόταν στο τρίπτυχο Διχασμός – Λασπολογία – Εκφοβισμός και με συνεχή κλιμάκωση, αλλά προφανώς ο πρωθυπουργός ήθελε να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπήρχε καμία παρανόηση από κανένα «δικό του». Φρόντισε ώστε το «μήνυμα» από την Ιθάκη να είναι κατανοητό και γι’ αυτό και χρησιμοποίησε μύθους, παραβολές και παραδείγματα, πέρα από τις ευθείες αναφορές.

Ο βασικός στόχος του ανασχηματισμού είναι να τοποθετηθούν σε καίριες θέσεις οι καλύτεροι, αυτοί που ως νέοι «απόστολοι», πρώτον θα μεταφέρουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας το «μήνυμα» της Ιθάκης και παράλληλα θα εκτελέσουν πιστά τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης. Χωρίς αναστολές, δεύτερες σκέψεις, ηθικούς φραγμούς και φυσικά, δίχως ίχνος ντροπής. Γιατί άλλωστε τους κουβαλάει τόσο καιρό στις πλάτες του ο πρωθυπουργός; Για να μην παραδώσουν την… Ιθάκη στους μνηστήρες αυτή την κρίσιμη στιγμή! Αλλά και αυτά ήταν αναμενόμενα, η σχετική διαδικασία ήταν ήδη σε λειτουργία από καιρό και τελευταίο παράδειγμα ο κομψός Κοντονής που προωθεί συστηματικά και με επιμονή την πλήρη άλωση του Αρείου Πάγου.

Το τρίτο κεφάλαιο θα ανοιχθεί στη Θεσσαλονίκη και θα αφορά την παροχολογία σε όλη της την έκταση σε συνδυασμό με ακατάσχετες προσλήψεις. Ειδικά τη διαδικασία των προσλήψεων οι Συρανέλ την έχουν βάλει σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή που πήραν την κυβέρνηση στα χέρια τους, με επιτελικό νου τον Χρ. Βερναρδάκη, όμως τον τελευταίο καιρό η προσπάθεια έχει ενταθεί με τη μέθοδο της αλλαγής ονομασίας σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και χθες η Ολγα Γεροβασίλη δεν άφησε καμία αμφιβολία για το τι πρόκειται να γίνει. Είπε ευθαρσώς η γυναίκα ότι θα κάνουν «όσες πρέπει και όσες μπορούν» προσλήψεις στο Δημόσιο. Οσο για την παροχολογία, δεν θα υπάρξει ούτε πάτωμα ούτε ταβάνι και ας λένε ό,τι θέλουν οι δανειστές, οι οικονομολόγοι, οι αναλυτές και οι αγορές. Γιατί άραγε κάναμε τόσες υπερβάσεις στα πλεονάσματα, αν ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να δώσει, να τάξει, να δωρίσει, αρκεί να κρατήσει την Ιθάκη του;

Ερχονται μεγάλες αναταράξεις και καλά θα κάνουμε να δέσουμε τις ζώνες μας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή