Ρωσικό ΥΠΕΞ: Μαχητές του ISIS πίσω από την επίθεση σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ιορδανία

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Μαχητές του ISIS πίσω από την επίθεση σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ιορδανία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» και της «Τζεμπάτ Αλ Νούσρα» κρύβονται στο στρατόπεδο προσφύγων Ελ- Ρουκμπάν στα σύνορα με την Ιορδανία, χρησιμοποιώντας του πρόσφυγες ως ανθρώπινη ασπίδα και μάλιστα εν γνώσει των αμερικανών στρατιωτικών, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος είπε επίσης ότι στο εν λόγω στρατόπεδο στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι συριακές αρχές, ούτε οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ, κρύβονται μερικές εκατοντάδες μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» και άλλων οργανώσεων, διατηρώντας τον βαρύ εξοπλισμό τους, ενώ χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα.

Για όλα αυτά υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και γίνονται δυστυχώς εν γνώσει των Αμερικανών στρατιωτικών που ελέγχουν την μήκους 55 χιλιομέτρων ζώνη γύρω από την παράνομη βάση τους στο Ετ- Τανφ επί συριακού εδάφους. όπως υποστήριξε η κ. Ζαχάροβα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΑSS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή